And he did

Ivan moest dus op zoek naar een groter type van de Wauquiez Centurion 38, een 42 zien we wel zitten, een 41 is nog mooier maar valt buiten budget.

In het zuiden van Frankrijk zijn er wel 41S'en te vinden maar om zeker te zijn dat de reis de moeite waard is vindt Ivan er eentje in Vlissingen. De boot is onbetaalbaar maar een mens mag toch dromen nietwaar ?

 

Ze ligt aan de buitenkant van de Oude Schelde-haven, naast de Pleomax. Eén blik was genoeg, we wisten het onmiddellijk : Dit is DE boot!

Qua vorm, rigging, inrichting, alles klopt, dit schip is gemaakt om comfortabel en veilig de reis te doen die we voor ogen hebben. En ze is zoooo mooi !!!

 

De eigenaars Harry en Jantien zijn de eerste eigenaars en hebben haar door een foutje in de communicatie van de werf zelfs volledig naar hun zin kunnen laten bouwen (een verhoogde zithoek, ideaal om met mijn kleine beentjes aan de grond te kunnen als ik in de zetel zit, handige laden in de keuken, ...).

Dit leidt geen twijfel, dit is 'em'! Elke blok op dit schip is gelagerd, kotter getuigd, bergruimte om U tegen te zeggen, twee badkamers (dat is er één teveel), twee reuzeslaapkamers volledige douche, ideaal als droogkast want net naast de trap. De uitrusting is wat verouderd en alle lijnen worden aan de mast bediend maar verder niets op aan te merken behalve ... de prijs.

Volgens Ivan zijn er zo'n 60 boten van dit type gemaakt dus moeten we maar eens gaan zoeken naar een goedkoper model want deze kunnen we niet betalen.

 

Met spijt in het hart gaan we weer naar huis (er is trouwens een bod gedaan volgens de eigenaars dus worden onze kansen alleen maar kleiner).

 

(nvdr : er was idd een bod gedaan op 15/08, op 28/09 werd ze verkocht en ligt ondertussen in Amsterdam - The White Witch in blue heeft zelfs een eigen blog)

 

We weten nu welke boot we willen en hebben ons budget bepaald : Ivan zet vandaag ook Stormy op het internet.

 

De eerste stappen zijn nu echt wel gezet.