Naar Saint-Tropez !!!

Ondertussen heeft Ivan niet stilgezeten, hij heeft zich de ziel uit zijn lijf zitten zoeken naar betaalbare Centurion 41S'en en heeft drie brokers in het zuiden van Frankrijk gestrikt die we dit weekend gaan bezoeken.

 

Kilometers vreten

 

Donderdagavond vertrekken we na het werk naar Langres, de eerste tussenstop. Vrijdag in alle vroegte verderrijden richting Saint-Tropez voor de eerste boot : Sarastro

 

Eerste vaststelling : stel uw idee over Saint-Tropez al maar bij!

Dit is een zuidelijke, warmere versie van Blankenberge, niet te doen!

Niet meer en niet minder.

 

De Société Nautique de Saint Tropez is een chique naam voor een reuzebotenparking waar ik blijf zoeken naar die speciale superdeluxe boten die je ogen uitsteken en die je altijd op tv ziet.

Ik heb er geen enkele gezien in elk geval. Die liggen zeker in een apart stukje van de haven ? Achter een torenhoge muur, in een beschermde baai voor anker (liggelden zijn hier onbetaalbaar) ?

Mensen die zeggen : "Onze boot ligt in Saint-Tropez!", hold your horses, hier is echt niets te zien, geen sfeer, niks nul de botten (tenzij je fan bent van een kermissfeer).

 

De boot dan :

We verwachtten elk moment de eigenaar aan boord om te vertrekken. Je zou denken dat ze gisteren zijn thuisgekomen van vakantie en de boot nog moeten opkuisen en leegmaken. Niets is minder waar, de boot ligt al een tijdje te koop met alles erop en eraan : beslapen lakens, tassen en servies met inhoud in de kasten, aangebroken potjes en doosjes eten, sloefen nog in de bakskist bovenop een stapel rommel, ...

Het zou ons al 2 containers kosten om de boot leeg te maken alleen al!

 

Qua uitrusting was het niet veel beter : boegschroef (DEUH), elektrische winchen (DEUH DEUH), geen spibeslag, dek te vernieuwen, olie in de bilges (volgens de makelaar een goed teken : zo weet je tenminste dat er een lek is, we hadden het evengoed kunnen uitkuisen en verdoezelen! (TRIPLE DEUH)), ...

 

We wisten het vrij snel : dit is het niet, gelukkig hebben we nog 2 anderen op ons lijstje staan en ondertussen zijn we toch maar mooi in Saint-Tropez en is het hier 25°C!

 

We rijden door (langs de zee) richting Aubagne, midden in de Camargue.

Onderweg moeten we toch echt eens stoppen om onze voeten in de Mediterrannee te steken hee!

Zo laat je je boot achter, klaar voor de volgende gebruiker!
Zo laat je je boot achter, klaar voor de volgende gebruiker!