· 

De kloppende passing

Het moge duidelijk zijn dat dit het begin van het seizoen is want de man die onze mast op de boot moet zetten vertrok gisteren als een dief in de nacht met de belofte om vandaag terug te keren maar meer dan zijn kat hebben we niet gezien...

 

Dan specialiseren Ivan, Da Ruddy en Eric zich maar in mastplaatsing en masttrimerei, het is weer eens iets anders ...

Die paal van 20 meter, door het dek gestoken moet zowaar 2 mm (!!!!!) verzet worden om stagspanners die de professionele mastplaatser vergeten was, tussen te plaatsen. Met alle hens aan dek, veel gesleur en gepalaver lukt dat als bij wonder ook! Chapeau aan al die mankracht!!!


De mastsok moet ook nog deftig gezet worden en ook daar werkt het trio naarstig aan voort. Die sok moet namelijk volgens een kloppende passing gezet worden. De bedoeling is dat die de mast mooi op zijn plek houdt en dat er geen water langs de mast naar binnen kan sijpelen, een kloppende passing dus. En dat er veel geklopt wordt voor de mast past hebben we geweten...

 

Dan is het tijd voor de zeilen maar ook dat neemt echt wel tijd in beslag, die worden met bouten aan de karretjes geschroefd.

 

Ik mag ook al meteen één van mijn favoriete bootacties oefenen en klim 20 meter hoog de mast in om een lijn los te trekken, de max!

Dan passen we nog de naam op de spiegel zodat we haar ook eindelijk echt haar naam kunnen geven...

 

Sexy toch ?

De tweede tewaterlatingdag zit er ondertussen ook al op en we hebben nog geen meter gezeild. :-(

 

Morgen misschien ?