· 

To dive or not to dive, that's the question.

De weergoden zijn ons ook vandaag weer goedgezind, dat is tenminste al iets, Ivan wil vandaag dat net weg hebben zodat we met maar 1 tij vertraging weer weg kunnen maar hij slaat bleek uit wanneer hij zijn voeten in het water steekt, zijn enthousiasme meteen een pak kleiner...

Omstaanders raden ons aan een duiker tegen te houden, of navraag te doen in de marina. Daar worden we geconfronteerd met de Engelse strikte regelgeving : ze kunnen ons geen namen geven want er mag niet gedoken worden in de haven... Met dezelfde glimlach geeft ze ons wel een foldertje met de prijzen om de boot in de kraan te hangen om zo het net weg te snijden. Hmhm!

We krijgen een duikersboot te pakken die ons na zijn duik wil helpen. Enig probleem, bij hun terugkeer hebben ze troubles met hun eigen boot en geraken niet meer bij ons. Een tweede poging heeft wel succes, na twee minuten is het net losgesneden en de duiker al met zijn armen vol Leffe vertrokken.

Belgisch bier heeft zijn reputatie :-)

 

Zo lopen we een 24 uur vertraging op maar na vertrekken vol goeie moed en met een lege schroef naar Dartmouth! Het wordt een mooie avond, op motor en toch een beetje met schrik voor nieuw vissersafval.