· 

Happy Moorings

Na een heerlijke zeildag en -nacht zien we land aan de horizon : de Scillies! we willen deze keer haventjes aanlopen die we twee jaar geleden nog niet gezien hebben en beginnen in Porth Cressa, een prachtig baaitje met moorings en ankerplekken waar we de eerste exotische tekenen zien : palmbomen!

 

En dat de Scillies de laatste twee jaar niet zijn blijven stilstaan merken we ook direct. er is zelfs WIFI! Op een mooring begot!

 

'Het properste gedeelte van mijn lichaam is mijn tong', zegt Ivan dus kunnen we maar beter op zoek gaan naar nen douche, me dunkt!

 

Een dag op St-Mary's zonder een Cornish Rattler en een Kelly's ijsje is een verloren dag en dat mogen we zeker niet laten gebeuren! Eerst op onze todo-lijst : Kelly's! De Triple Chocolate smaakt minstens zo lekker als de vorige keer, het is officieel! Vakantie op de Scillies!!!

 

In Darsmoes hadden we al gemerkt dat ons Trunteke (ons bijbootje) sputterde en pruttelde. Een vakantie op de Scillies zonder 2pk'tje maar met roeispanen zou ons, behalve ferm ontwikkelde armspieren, alleen maar gefrump opleveren dus moest dat euvel ASAP verholpen worden : bougie checken, kraantjes checken en par dėfaut, nieuwe tweetact maken. 

Op St. Mary's was het benzinestation leeg maar de pompbediende start zijn kawasaki en vliegt naar de andere kant van het eiland, zeker zo'n drie kilometer verder om 5 (!!!) liter benzine te gaan halen. 

Probeer dat maar nekeer in België!

Ik zweer bij de beste cider van de wereld, Cornish Rattler, maar Ivan is meer een ale-man en zweert bij lokale ales ...

Hij ligt ondertussen al meer dan zes maanden in de koelkast te wachten op de eerste avond op onze vakantiebestemming met Vaguebond, onze speciale Vagabond wijn. 

Genieten!