· 

Werkweekend à l'improviste

Dat er gebaggerd wordt in de haven is niks nieuws, wanneer dat gat gebeuren is iets helemaal anders. Wanneer, hoe en wie die pontons eruit gaat halen een groot vraagteken.

 

Wim loopt al enkele weken zenuwachtig op de pontons rond, de nieuwe haven raakt maar niet leeg (niemand verwittigd), er is geen structurele oplossing om de pontons efficiënt uit het water te halen (kraan is te duur) en dee baggeraar laat maar niet weten wanneer hij nu exact gaat beginnen.

 

Tot dit weekend we te horen kregen dat er vanaf ergens volgende week in de geul van de nieuwe haven en bij het VVW zou gestart worden.

Wim stak een werkweekendploeg à l'improviste in elkaar en zo stond zondagmorgen 8 man vrolijk pontons te merken met een eigen nummer en een pontonbandje, planken weg te halen en stapelen, pontons los te wrikken en te versleuren.

Zowel het new and improved havenmeesterbootje als Skulleke versleurden pontons en boten alsof ze ervoor gemaakt waren of lag dat aan de stuurkunsten van de kapiteins (ad interim) ?

 

Na goed en wel 3 uur keihard en mega-effiicënt werken lagen bijna 20 pontons aan de binnenkant, kregen de twee vergeten boten een winterplekje (op de Monacosteiger nog wel!) en kregen alle pontons van 'de 17' een merkteken.

 

Meeuwen, de kust is nu veilig, Blani, doe uw ding!

 

Voor herhaling vatbaar zo'n werkweekend à l'improviste!