· 

Gluhweintocht zonder gluhwein maar met excuses à volonté

Foto : Kariboe
Foto : Kariboe

Dit was de A-traditionele Glühweintocht bij uitstek. Voor het eerst zetten we de tocht zowel op de website als op Facebook, we kregen gastronomische hulp vanuit De Sloepe, Luc De Schutter bleek voor het eerst niet de organisator (was hij dat dan ooit?) en Bart en Lieve bleken plots wel de organisatoren. Oh ja, ze blijken ook nog steeds de eigenaars te zijn van de Plume d'Ange(r).

 

De enige parallell met andere jaren was dat er ook dit jaar niet gevaren werd, nog nooit zoveel excuses bij elkaar gehoord) en dat Glühwein (en op Vaguebond ook jenever) door echt niemand gedronken wordt.

 

Omdat we ons toch ietwat stoer moesten voordoen, wandelden we helemaal tot aan het Oosterstaketsel en zelfs terug. Heldhaftig als we zijn, dronken we ook allemaal nog een glaasje graanjenever. Nog nooit zoveel van afgrijzen vervulde gezichten gezien bij het achteroverslaan van een glas alcohol!

 

Om terug op onze positieven te komen maakte Karel heerlijk vers stoofvlees en vloeide echt lekker bier en enorme glazen lekkere chardonnay rijkelijk die avond. Die jeneversmaak was echt moeilijk weg te branden ...

 

Ik stel voor dat de Glühweintocht volgend jaar een andere naam geven :

zonder Glühwein, niemand lust dat

zonder tocht, we zijn lang niet meer de helden die we geweest zijn en een wandeling naar het staketsel kan je bezwaarlijk een 'tocht' noemen.

 

Voorstel, iemand ?