· 

Stormvloed aan cava

Op zee volgen de stormen elkaar in sneltempo op, aan land waaien de feestjes met een zelfde snelheid voorbij. We hebben nog maar pas de feestdagen achter de rug, donderdag vierden we feestelijk het vertrek (alweer) van mama en papa naar de andere kant van de wereld in ons nieuwe favoriete adresje. 

Omdat er ook dit weekend weer eens een continuë 30 à 40 knopen voorspeld werden, kozen wij eieren (of beter cava) voor ons geld en in plaats van te gaan zeilen stormden we naar de heropening van De Sloepe die sinds kort door Karel en Tom wordt uitgebaat. De heren hadden voor de gelegenheid een volledige kelder met cava gevuld, een luttele 600 hotdogs klaarliggen, de uitbater van de bierstübe uitgenodigd om te komen jodelen en Jelle - de nieuwe hulp - klaargestoomd om zijn eerste avond te draaien, ocharme...
Tom had per ongeluk 24 liter gluhwein besteld en vermits ook vandaag niemand de gratis overige 24 liters op wilde drinken krijgen we die waarschijnlijk als gratis aperitief op de Algemene Vergadering, u weze gewaarschuwd!

De DJ heeft spijtig genoeg maar één keer gejodeld, en dan nog op speciaal verzoek voor Lieveke, aan wie ik een opname beloofd heb omdat ze er zelf niet bij kon zijn. Voor de rest heeft die man bijna vier uur onafgebroken gezongen! Zonder (plas-)pauze de hele tijd heerlijk eightiesnummerkes om mee te kwelen, super!
Het jodelfilmke volgt...

Nadat we allemaal veilig en wel aan boord van boten, auto's, fietsen en zelfs thuis geraakten kunnen we ons het niet meer echt herinneren hoe en wanneer we in bed geraakt zijn. Ik meen mij wel te herinneren dat zowel Tim, als Tim's mama als Ivan het goed vonden dat Tim bij ons bleef slapen en ergens zelfs iets van 'met drie in bed'...
Vanmorgen werden we gelukkig met twee in bed wakker en stond er een sms'ke op ons 'verstand' (zoals mijn mama haar slimme foon noemt) dat hij én thuisgeraakt was én nog binnen mocht ook! Eind goed al goed!

Daarnet nog even de slagvelden in De Sloepe gecheckt : om 15.30 wachtte Karel al meer dan vier uur op Tom en Jelle om de rommel op te kuisen... De heren kwamen gezellig, half slaapwandelend om 16.00 binnen. Ze zaten blijkbaar deze morgen om 8.00 pas in hun bed en terwijl Karel om 11.00 alweer paraat stond, lagen de anderen hun roes uit te slapen... Moet er nog gluhwein zijn?

En speciaal voor Lieve : een speciale jodelsessie :-)