· 

Doopduik

Nee, we ontkomen er niet aan : de doopduik.

Het plezier dat de andere duikers erin treffen om die doopduik te organiseren doet mij toch maar mijn wenkbrauwen fronsen ...

 

Maar eindelijk is het zover! BUITEN duiken! Men weze gewaarschuwd, 'den Brabo' komt met een heel peleton afgezakt naar de Putten van Ekeren.

De parking wordt helemaal ingepalmd door Braboërs allerhande, mobilhomes, tenten, caravans, Neptunus en zijn helpers, ...

 

Om te beginnen worden we niet tussen de leeuwen gegooid maar wel vakkundig ondergedompeld tussen karpers en baarzen. Nooit gedacht dat die vissen ons al even fascinerend zouden vinden als wij hen!

Na de echte duik begon de pret voor Neptunus maar echt, zijn trouwe helper Jens had een uitgebreid doopritueel voorbereid.

Jeroen Meus zou fier geweest zijn op het fileerwerk van Roel en Ivan, nog nooit werd een makreel zo grondig in stukken gesneden / getrokken!

Geen deelnemer aan 'Komen Eten' had op een meer originele manier die gefileerde makreel kunnen opdienen dan Ilse en ik, in volledige ABC uitrusting. (Enkel wie ooit al in zijn duikpak, duikbril, palmen en tuba achterwaarts een plateau vis heeft rondgedeeld mag hier mee lachen!)

Piet Huysentruyt zou jaloers zijn van het professionalisme waarmee we allemaal een appel uit een bak water visten met onze mond. Ook over de term 'bak water' kan gediscussieerd worden, volgens mij rook die nogal sterk naar vis ... En om de vissers van MAW Brabo jaloers te maken visten wij zonder één greintje angst een hele golfbal vanonder een monsterkreeft die het duidelijk op onze vingers gemunt had!

Happie had dan weer iets kunnen bijleren van ons perfect makreeldoorgevenmetdemond-manoeuvre en het dessert dat Neptunus en zijn makkers over ons heen kieperden zou zelfs door Wim Ballieu gesmaakt worden!

Gelukkig moesten wij niet in de oven om te bakken maar sprongen we nadien allemaal samen nog maar eens in de (koude) put.

 

Een monsterlijk geslaagde doop dus!

 

PS : Jens, mag ik het recept van dat digestiefke dat we door onze tuba's kregen ? Volgens mij heb je daarmee het perfecte middel tegen een kater mee uitgevonden!

PPS : wij zijn niet verantwoordelijk voor geurtjes en plekken in ons geleend duikmateriaal ... ;-)

PPPS : Bedankt aan onze coaches Eddy en Jo en alle duikers die ons al zover kregen! Merci mannen, 't was een zalige duik!