· 

Ligt Engeland nog op zijn plaats ?

Om een antwoord te vinden op deze vraag is er maar één oplossing mogelijk : het zelf gaan bekijken!

 

Zodoende vertrokken Phoca, Stormy Monday, Tess en Vaguebond op woensdagavond op zoek naar 'Engeland'.

Als we de aankomsttijden mogen geloven is er inderdaad veel gezocht en gelukkig, uiteindelijk, ook gevonden.

Les excuses sont faites pour s'en servir en wees maar zeker dat dat ook nu gebeurde! Er werd melding gemaakt van fout geparkeerde windmolenparken, doldrumachtige windstille zones en regenbuien waar geen doorkomen aan was.

Vaguebond daarentegen zeilde de volledige overtocht in één rechte lijn (op kompas - grijns) zonder een spatje regen en lag 12 uur later netjes te wachten in Wooverstone Marina.

 

Met opgerolde broekspijpen wandelen we de oevers van de Orwell af, in de eerste plaats naar de 'place-to-be', the Butt&Oyster! Onmogelijk om te ontsnappen aan de onovertroffen fletse pint, al dan niet in smurfenformaat.

 

De dag erna is het klusjesdag, iedereen heef wel iets te doen. Terwijl we met ons hoofd in de motor zitten en er lekkende darmen vervangen worden we continu bestookt met iets dat klinkt als 'inline blower'... Blijkt dat er op Phoca ook brokken zijn en dat Rob broodnodig advies nodig heeft want "zijn inline blower suckt"! Quoi ?

 

Eén pub hebben we dit weekend nog niet gedaan dus togen we 's avonds naar de Ship, ook zo'n must-visit. Een prachtige wandeling langs weerom de oevers van de Orwell brengt ons in een schattige pub waar ze naast hemels lekker eten ook nog supervriendelijke mensen kennen. Niet de eigenaar, wel de klanten. Wanneer blijkt dat 'eergisteren' een geldbriefje vervallen is en 'meneer de eigenaar dat om geen waarom meer kwijt geraakt in de bank, maar u wel!' (begrijpe wie begrijpen kan) en zelfs andere klanten niet wisten dat het briefje niet meer geldig was, snelt een koppel ons te hulp en wisselt zonder verpinken ons geld om. Ze houden een dikke (Belgische) pint te goed wanneer ze deze zomer Blankenberge aandoen met hun boot!

 

De terugtocht was er weer eentje om in te kaderen, stralende zon, heerlijke zee en een perfect briesje dat ons weer 12 uur later in Blankenberge laat afmeren, de andere boten volgen al snel, alleen Tess blijft uren weg. Zou die weer op weg zijn naar Holland ?