Ik weet het ...

... deze blog gaat in theorie over Vaguebond en al onze voorbereidingen op 'De Groote Reis' maar in de praktijk lezen jullie meer duikblogs dan zeilblogs.

 

Ook dit weekend weer : dankzij een verplichting die het ganse land in de tang houdt zijn we genoodzaakt om een weekend thuis te blijven.

In eerste instantie werd een 'Mojitoduik' gepland maar door heel wat ongezellige omstandigheden werd deze naar het najaar verschoven maar de zin om een duikje te doen werd er niet minder om. En we zaten toch met vast aan dat stemgedoe ...

 

Gelukkig waren wij niet de enigen die het positieve inzagen van een weekend thuis en hoog water om 14.00 en een stralende zon. Bob, Greet een Carry sprongen mee op de kar en met onze wagen volgeladen zochten we de parking van Wemeldinge.

 

Eens te meer een prachrtige duik, ik kan er maar niet bij hoeveel leven er daar onder water zit! Als je op het water zit lijkt het een mooie plas water maar op de bodem krioelt het van het leven : kreeften in maten waarvan ik niet wist dat ze bestonden (met scharen zo groot als mijn hand!), krabben met fluogroene pootjes en 101 andere kleuren, baby-hardertjes, botervisjes, superschattige galathea's en zeesterren, man wat een zeesterren! Wist ja trouwens dat de bodem van de oosterschelde daar bezaaid ligt met brokkelzeesterren ? Op het eerste zicht denk je dat er steentjes liggen maar wanneer je er vlak boven zwemt is het gewoon 1 groot tapijt van zeesterren! Fenomenaal!

 

Wanneer we na een klein uurtje op exact dezelfde plek ons hoofd boven water steken waar we het een uur eerder onder staken (en dus blijkt dat Bob's kompas zijn werk weer doet en hij er perfect gebruik van kan maken) krijgen we als toemaatje een stralend zonnetje. Daarbovenop blijkt er zelfs een douche en een spoelbak te zijn dus terwijl wij genieten van een heerlijke sangria met vers fruit ligt ons duikgerief gespoeld te drogen, scheelt weer een uur spoelwerk vanavond!

 

Merci Bob, Greet en Carry voor een zalige zondagduikje. We kijken al uit naar de volgende!

En eigenlijk hoort duiken toch ook bij onze voorbereidingen hee ...