Dover Strait Race - New style

De vooruitzichten waren best ok, een extreem vroege start dus zouden we na een 50 à 60 mijl op een redelijk uur in Ramsgate aankomen. Buyl Frits beloofde weinig wind maar wel een mooi spi-rak en na de middag een fris windje.

 

Al vrij snel werd pijnlijk duidelijk dat we voor het donker niet zouden finishen (en het wordt tegenwoordig laat donker!!!). Na 4 uur dobberen met niets dan nullen op alle schermen lagen we nog steeds voor De Panne...

 

We zagen alleen de goeie kanten : veel tijd op het water. De weinige wind die af en toe eens kwam opzetten probeerden we te gebruiken om de spi zo vol mogelijk te krijgen. Paul kregen we bijna niet van het roer af, alleen als het echt moest!

 

Waar we een paar weken geleden 12 uur zeilden over 85 mijl (Orwell), deden we vandaag 14 uur en een half over amper 50 mijl.

 

In elk geval zeilden wij tenminste het hele parcours, sommige deelnemers (Spirit 28 ook uit Blankenberge, met nogal luidruchtige bemanning) motorde enkele uren bij en finishte zelfs onder motor maar stond netjes te blinken op zijn vierde plaats ... Een andere boot kreeg een net in de schroef, moest duiken en motorde ook naar de finish maar bleef ook zonder verpinken in het classement staan ...

Fair play ?

 

Wanneer we bij de prijsuitreiking toch maar mooi op de 7de plaats blijken te staan van de 18 boten in onze klasse waren we toch wel een beetje heel fier. Zeker omdat de boot op de 6de plaats één van die moteurders was en dus wij eigenlijk op een zesde plek strandden!

 

Ook Rackham le Rouge eindigde op een 7de plek en Tess kreeg zelfs een Turtle Price!

 

Qua organisatie was er niks op aan te merken, het comité kan niet weten dat er serieuze valsspelers tussen zitten.