Dover Strait Race meets VNZ clubtocht

VNZ, die gisteren een tussenstop maakten in Blankenberge kwamen, de ene al sneller dan de andere, vandaag ook aan in Ramsgate.

Tussen de prijsuitreiking van de wedstrijd enerzijds en de briefing van de clubtocht anderzijds wandelden we langs de kust naar het volgende dorpje Broadstairs.

Als de bemanning vraagt om een 'creemtje', dan krijgt de bemanning een 'creemtje', ook als het beste 'creemkot' een dorp verder ligt!

 

Het was de eerste keer, na de zoveelste oversteek naar Ramsgate, dat ik ook eens buiten Ramsgate wandelde. Broadstairs is echt een aanrader, het lijkt op een slapend kuststadje met een klein zandstrand en gezellige kleine straatjes. De wandeling bovenop de kustlijn met een adembenemend zicht over zee is ook de moeite!

 

Ondertusen lopen ook de VNZ'ers binnen, al dan niet op zeil of op sleeptouw. De haven van Ramsgate, die na de 75 boten van Dover strait Race al aardig vol lag, puilt nu pas echt uit, nu de VNZ'ers ook nog een hele ponton voor hun rekening nemen. Gezellige boel daar!

 

Morgen scheiden onze wegen weer. De Dover Strait Racers en de VNZ'ers korte type keren naar Nieuwpoort terug, de VNZ'ers XXL trekken verder naar Londen.