Velkommen i Norge!

Om 4.00 kruipen we in ons bed om er om 15.00 door Da Ruddy uit gebeld te worden! Bij deze onze dank of we zouden heel de dag geslapen hebben...

Het weer heeft zijn bekomst gehad en om onze 'entrée' van gisteren iets of wat goed te maken schijnt de zon alsof haar leven ervan afhangt en stijgen de temperaturen ver boven de 20 graden. We hebben het welkomstweer nog niet helemaal verteerd maar klagen niet.

Hier kennen we het klappen van de zweep, zalige douches (des te meer na vier dagen onafgebroken op zee) en een supermarkt op een luttele 10 minuten wandelen dus we hoeven vandaag niet op onderzoek en kunnen uitrusten.

Bizar, voor dat rotweer gisteren begon was ik helemaal uitgerust na drie dagen strakke shiften van slapen en wachtlopen en nu is alle rust weer weg door een kleine 10 uur rotweer zonder slaap. Dat maken we dan vandaag maar goed!

In onze frigo ligt al bijna een jaar een Cornish Rattler te wachten, zonder twijfel de beste cider die er te drinken valt en die in Cornwall gebrouwen wordt en je nergens anders kan vinden. In de rest van Engeland is cider een synoniem voor iets zuurs waardoor je ongetwijfeld een instant maagzuurcrisis krijgt. Niet bij de Cornish dus.
Na een jaar wordt het wel eens tijd om dat beestje uit te drinken dus waarom niet op onze andere favoriete vakantieplek? Een sundowner in Noorwegen met een cider die we op de Scillies kochten dus!

Wanneer we als toemaatje dan ook nog eens twee walvissen zien, is onze dag helemaal compleet! Echt waar! Twee 'kleine' walvissen, aan hun rug te zien moeten de beesten minstens 5 à 6 meter zijn dus veel te groot voor dolfijnen, welke soort het is moet ik morgen maar uitvissen.

Waaaaaaaaw!