· 

Nog 300 mijltjes bij op de teller.

Nadat ik de laatste heldhaftige verhalen gelezen heb op de facebookpagina van VNZ (kanaal oversteken en weer veilig op het Veerse Meer liggen blijkt tegenwoordig een ware heldendaad waarmee je uitgebreid moet uitpakken), wordt het tijd om het IJsselmeer over te steken; wie had ooit gedacht dat wij nog op het IJsselmeer zouden gaan varen?!?
In deze absolute ZW-maand vinden we toch net vandaag een NW-gat zeker? Time to go !

Da Ruddy is sinds woensdag weer op weg naar huis (die lag verwaaid in Den Helder bij het terugkomen van Noorwegen) maar heeft in Scheveningen nog een tussenstop moeten maken. Hij klonk uitgeput... Zijn bemanning had zijn dagje niet, de wind draaide en keerde en dit zowel in windsterkte als windrichting waardoor zowel zijn wind- als automatische piloot geen koers wisten te houden. Het klonk echt nie proper!! En het zag er naar uit dat ons hetzelfde lot was toebedeeld...

Wanneer we vertrekken, laveren we gezwind tussen wind- en regenbuien en 600 schepen van de 24 uurs van Medemblik. Een knap zicht, al die boten tussen de meest dreigende wolken en niet één liet zich door het weer tegenhouden! 
We halen vlotjes de sluis in Den Oever, al kregen we daar toch het staartje van een bui over ons... Na een half uur wachten in de sluis kregen we perfect het tij tegen op de wadden, onze legendarische 'efficiency' liet ons toch wel in de steek!

Eens voorbij Den Helder blijven we lekker ruim en meestroom naar het zuiden vliegen en nemen we ook onze twee-uurshiften weer in. Spijtig genoeg draait de stroming en ook de wind... Zodat we uiteindelijk nog zo hoog mogelijk aan de wind mogen gaan knijpen om in 1 rak thuis te geraken. Maar...
Op minder dan 24 uur staan we inclusief een sluis met wachttijd, in Blankenberge, zonder één keer overstag te moeten, zonder regen (we hebben op miraculeuze wijze verschillende buien en onweders weten te omzeilen) en met een Marcel die makkelijk 100 keer zijn koers vergat!

300 mijltjes erbij, dat zet onze teller voor dit seizoen alvast op 2500 mijl. 
(Hoeveel keer steek je daar het kanaal mee over?)