· 

Van 75 naar 115pk, maar sommige paarden zijn  vervangen door ezels.

Omdat wij gekend zijn om onze gruwelijke efficiëntie plannen we dit weekend weer eens hopeloos vol. Eventjes over en weer naar Stavoren om onze oude motor op te halen, misschien een tussenstopje in Harlingen om de sympathieke Rob van de Zeezeilers van Marken dag te zeggen, een wandelingeske hier of daar, met de fiets naar Antwerpen om te gaan eten, de motor uitladen met een hoop bereidwillige vriendjes, naar het grote verjaardagsfeest van oma en opa, die dit jaar allebei op tram 7 springen en als het even kan, ook nog naar het Galgenweel om onze 470 zo fotogeniek mogelijk te fotograferen om hem te koop te zetten (Iemand interesse ?) en als we nog een gaatje zouden vinden, een beetje batterijen opladen voor de volgende werkweek!

 

Valt mee, niet ?

En zo vertrekken we in alle (extreme) vroegte naar het hoge noorden waar drie uur later Pieter en Barry de oude motor professioneel de auto in manouvreren en de honden, indien mogelijk, nog professioneler de koffiekoeken uit de auto speuren...


40 pk's extra in de auto, dat gaat nogal een verschil maken straks! Volgens Ivan zijn er al heel wat van die 40 paarden gesneuveld of toch minstens in het grootste geheim vervangen door ezels ...


Blijkt dat Rob (van de Zeezeilers van Marken) nog altijd geen tijd gehad heeft om zijn geld op te halen. Blijkt ook dat hij vandaag eens niet op zee zit maar in een leslokaal en dus nemen we ons geld (dat al enkele weken ligt te wachten achter de toog van de werf) terug mee en doen er nog een paar km bij, naar Harlingen. Met die 40pk extra is dat echt geen omweg!


In Harlingen komt er een serieuze kink in onze planningskabel.

Eerst en vooral worden we door Rob overdonderd door zijn liefde voor de Centurion want naast de motor krijgen we ook een gereviseerde saildrive (luxe-reserve-onderdelen) en een massa praktische tips, inclusief workshop saildrive en roerkennis en de (bijna smekende) vraag om hem te bellen als we ook maar ergens de minste twijfel over hebben. Hij wil zelfs helemaal naar Blankenberge of Antwerpen rijden om ons te helpen bij werkzaamheden aan ons bootje. Hij kent onze boot door en door en loodst ons het prachtige gebouw door van het ene (vervangen, uitgezaagde en/of opnieuw geëpoxyde, gereviseerde of uit elkaar gehaalde) onderdeel van de motor naar een stuk saildrive, roer, ...

De liefde voor zijn boten spreekt in elke verklaring, in elke tip, in elke blik. ik dacht dat wij gek waren van onze boot, maar Rob is een echte!


Met nog een extra schroef en saildrive in onze auto lopen we nog even de stad in. Het is hier zo gezellig dat we onze fiets-, wandel- en eetplannen in Antwerpen al maar opbergen. Dit is een Hanzestadje dat, in tegenstelling tot Stavoren, ook echt hanzestad ademt!

Wie had dat gedacht, we zijn nog echt Holland-fans aan het worden!

We zijn nog nooit zoveel in Holland geweest, met de boot of de auto, als de laatste maand en het ziet er niet direct naar uit dat er een einde aan komt.

Volgende week gaan we de nieuwe boot van Hannelore en Johnny halen in Monnickendam en we maakten ons deze week zelfs lid van de Toerzeilers, serieus!

PS : Het effect van 40 paarden extra in de auto laat zich voelen. Wanneer we thuiskomen is de naftbak helemaal leeg en dat door gewoon eventjes over en weer naar Harlingen te rijden! :-)