· 

Old school VNZ-party! We like!

Dankzij Rob's voorzienigheid (leve de wedstrijdleiding) mogen we deze morgen al anderhalf uur langer slapen dan eerst voorzien. Maar wanneer we deze morgen ons hoofd buitensteken wordt het al vrij snel duidelijk dat de mist niet ín ons hoofd maar heel dicht rond de boot hangt. Toch nog te vroeg opgestaan dus!

 

De start van de wedstrijd wordt nog een dik uur verlaat, met net genoeg zicht om in de verte iets van een staketsel en ook iets van een boei te kunnen ontwaren. Gelukkig horen we Bob vanop het staketsel het startschot geven. Er blijkt nog net genoeg stroming te staan om naar Neuwpoort te dobberen.

Wanneer vlak voor de (verlegde) finishlijn Phoca met zijn voltallige wedstrijdcrew nog snel de spinaker trekt, kunnen wij niet achterblijven, gelukkig lukt ons dat op minder dan 2 minuten maar het kwaad is geschied ... In de laatste halve mijl steken ze ons alsnog voorbij. Frumpmoment van de dag!

Ivan's motto "Een beller is sneller", werpt voor één keer vruchten af (ook al zal hij anders beweren) en we krijgen een prachtige box in de haven en hoeven daarvoor zelfs niet aan te leggen aan het bezoekersponton.

Een paar uur later worden we verwacht in het KYCN clubhuis, tijd genoeg om te aperitieven in de stralende zon met Bart en Lieve en de kinders die speciaal na Lieve's verjaardagsfeest van gisteren efkes helemaal over en weer rijden.


Het eten is ronduit verrukkelijk en dat mag best eens extra in de verf gezet worden, op de bediening viel niets aan te merken, zelfs over de hoeveelheid wijn mochten we allesbehalve klagen.

Na het eten komt het 'old scool VNZ-gehalte' boven. Een dansfeestje om U tegen te zeggen, VNZ'ers die zich (de één al stijlvoller dan de andere, het moet gezegd) volledig laten gaan, drank à volonté, toffe muziek, de sfeer zat er duidelijk in!

Traditiegetrouw wordt op het Fin de Saisonfeestje ook de Clubkampioen bekendgemaakt, in onze klasse wordt dat Jacques met zijn Rosto. De sterren schitteren nog na zijn glorie van vanavond.

Maar de tournée générale die volgt laat de sterren heel snel verbleken van schaamte. VNZ-stijl ? Iemand ?

Maar hij heeft wel gesmaakt!

 

Al laat Ivan weten dat het allemaal Kris zijn schuld is dat hij zondagmorgen hoofdpijn heeft, zonder zijn tournée had hij maar één extra Westmalle gedronken, maar als ze het twee keer komen vragen, drinkt hij er ook twee...

Zondag wordt zo mogelijk nog mooier, en het is bijna oktober!!!! We varen in een T-shrt terug naar Blankenberge en het is moeilijk in te schatten wie nu het hardst geniet, Vaguebond of wij.

Ik denk toch dat ik met lichte voorsprong win (die 'nutteloze' extra meter aan ons bootje is FE NO ME NAAL!) (grijns)


OK, het feit dat Phoca (nochtans voor ons vertrokken) ver achter ons ligt, helpt ook een beetje (dubbele grijns) ...