· 

Water of bloemsuiker, maar iets gaat er naar beneden komen vanavond!

Naar aloude gewoonte plannen we als één van de laatste tochtjes een weekend Oostende. Voor Vaguebond zit het seizoen er al op. Normaal gezien zijn we de laatste om uit het water te gaan of blijven we de winter zelfs liggen maar dit jaar zijn we de eerste om onze boot winterklaar te maken. Ian kwam deze morgen nog de zeilen opmeten en nam maar ineens die stomme, lelijke, slechte genua mee, zo kan Ivan niet meer neuten over het slechte zeil, hij krijgt een volledige set nieuwe, van Wittevrongel.

 

Dit weekend gaan we met Aquila mee, nadat Paul op regelmatige basis met Vaguebond meezeilde (en er ook een beetje heel verliefd op geworden is) varen wij dit weekend met zijn Breehorn mee, ook één van onze favoriete boten. En hij is er maar wat blij mee, om nog eens met zijn boot te varen!

Eén probleem, hij heeft net 26 (25 + 1 gratis) "chiepen" gekocht en de beestjes moeten om 6 uur eten krijgen, dus moet hij nog naar huis straks.

Dat vergt een staalharde planning : de auto naar de tram brengen, de tram nemen naar Blankenberge, met de boot naar Oostende, met de tram van Oostende naar de auto ergens anders in Oostende, met de auto naar de hangar om de chiepen eten te geven en dan het hele gedoe terug. Ne mens moet er wat voor over hebben om chiepen en een boot te hebben ...

En dan mag hij zondagmorgen nog eens het hele parcours opnieuw doen, de "chiepen" moeten om 6.00 weer eten krijgen (maar wij mogen blijven liggen, gelukkig!).

Stormy Monday, Tess, Phoca, Plume en Aquila liggen een paar uur later gezellig te schommelen voor de sluis en terwijl Rob zich zorgen maakt om het liggeld (da's straf!) en Da ruddy zich om-/verkleed als Bwana Kitoko (zo mogelijk nog straffer), beginnen wij alvast te aperitieven. Een mens is beter goed voorbereid voor hij naar de kermis gaat.

We ontdekken puur op goed geluk (da's ook weer straf) een heerlijk mexicaans restaurant en leggen een serieus bodemke voor we naar onze jaarlijkse afspraak met de botsauto's gaan. 1 keer per jaar lukt het mij om mijn afkeer van kermissen af te zetten en zelfs mateloos te genieten van de botsauto's (da's straf) en nog meer van de G-Force.

Sooooo cool!

Voor wiens maag het aankan (grijns) : https://www.youtube.com/watch?v=YggRqjly71s


Als Da Ruddy (nog steeds in Afrikaans kostuum) even later de centimeter suiker in zijn bakje oliebollen niet verkocht krijgt en hem, gewoon, om het effect te testen, de lucht in gooit, kunnen we onszelf niet snel genoeg uit de voeten maken. Het witte koppel zou hem anders gelyncht hebben! Volgende keer toch maar met bIJde handen aan de baar blijven hangen ?