· 

Fin de Saison - part 3 (een nat pak maar what a view!)

Woensdag is D-Day, dan wordt Vaguebond voor het eerst op Linkeroever op het droge gezet.


Het slechte weer is ons goedgezind, we krijgen nog net de tijd om de (witte) kussens van boord te halen en in de auto's te steken voor het begint te regenen maar nu hoeven we al niet meer met veel te grote kussens op een nat en drassig terrein met een (vuile) ladder van boord te zeulen, YES!


Netjes op tijd duiken uit het niets helpende handen op. Rudy is duidelijk de baas van het ploegje en stuurt de kraan feilloos het water in. Andere behulpzame handen hebben iets meer pech en belanden, na geen 30 seconden ervoor een opmerking gemaakt te hebben over wel heel erg gladde (leren) schoenen en glibberige pontons, in het water! Maar ook dat euvel wordt snel en met de glimlach verholpen (handdoeken, natte gsm's, extra kleren en een dikke werkfleece helpen ook een handje).

Terwijl de zwemmer geholpen wordt, manoeuvreert Ivan (tegenschroefsgewijs en met wel heel erg veel wind) Vaguebond in de kraan, daarbij nauwgezet de instructies van Rudy en Tom volgend.


Staf diept uit een berg gerief een hogedrukspuit op en haalt zijn 80-jarige hart op aan de opkuis van het onderwaterschip!


Een propere madam wordt niet op 4 maar op 11 (!!!!!) poten vastgezet op haar nieuwe winterplek, naast Bizzie Lizzie.

Met veel geduld zetten de mannen de boot op haar plaats, niets aan het toeval overlatend en niet tevreden voor ze volledig op de schotten en voldoende ondersteund vaststaat.


Chapeau! Wij zijn zwaar onder de indruk!

Ook de experts zien dat het goed is ... :-)
Ook de experts zien dat het goed is ... :-)