· 

Vakantie ?

Met Vaguebond op het droge is nu echt alle verleiding om te gaan varen weggenomen. Ideaal volgens Ivan, zo worden we niet afgeleid van 'De Groote Werken' en kunnen we geconcentreerd en loeihard doorwerken, zolang de tijd ons rest (lees : 24u per dag).

 

 

Omdat werken in ons woordenboek vooral met het hoofd gebeurt en omdat werken in onze woordenboek anders gespeld wordt en omdat werken in onze woordenboek niet uit 1 maar uit 2 woorden bestaat, wordt de hulp van opa ingeroepen, beter bekend als 'WE'!

Opa lijkt niets liever te doen en komt op elk vrij moment voor de vakantie al poolshoogte nemen en werken uitvoeren.

Het lijstje dat nog voor 1 november werd afgewerkt omvat zo onder meer : alle plafonds uitbreken die het huis rijk is (en dat zijn er wat!), zoveel mogelijk gerief, meubels en kleren naar de garage verhuizen (al wat niet is kunnen ontsnappen aan opa's werkdrift ligt nu  onder meters stof), massa's leidingen, buizen, potjes, draadjes, toernaviezen in alle maten, hamers, beitels voor alle materialen, nagels, schroeven, meters en nog van alles verzamelen, opritten uitbreken, gaten in buitenmuren boren, aardingen steken en het blijft nog wel even doorgaan.

'Geïsoleerd' noemen ze dat !?!
'Geïsoleerd' noemen ze dat !?!

Zo zijn we op zaterdag 1 november klaar voor de god van het slijpen : Rafaël !!!

Om 8 uur 's morgens staat hij er, groot, gespierd, net iets langer haar in een goddelijk mooie grijze - fluo oranje salopet met grijze - fluo oranje werkschoenen en fluo oranje handschoenen! WAW !!!

Ik zou de hele dag wel willen blijven kijken ... (sorry geen foto, deze hou ik voor mezelf)


Na een paar uurtjes is heel ons huis herschapen in een voorgeborchte van de hel : ook al beloofde Rafaël dat hij stofarm werkt (wat gedeeltelijk waar is) overal ligt nu nog meer stof dan een week geleden, brokken steen en grote gaten in de muren. RAMP! Hoe krijgen we dat ooit weer goed ???

Vanaf zondag beginnen we dan alle 'Patrickskes' (elektriciteitsdraadjes die je nog niet in een poppenhuis zou gebruiken (maar wel handig om echte kabels bij elkaar te houden) maar waar heel ons huis aan hing, al dan niet met blote koperdraad, vastgemaakt met een ton suikerklontjes) los te snijden, knippen en trekken. Na afloop is mijn plafond wel proper van alle draden maar nu begint het grote werk om de nieuwe kabels te trekken : stopcontacten, schakelaars, lichtpunten, data en tv-kabels, ik ken ze nu allemaal en weet perfect waar ze lopen!

Naast de kilometers kabel trekken moeten ook alle stopcontactdozen en schakelaardozen dichtgeplamuurd worden, alle haakjes uit het plafond getrokken en alle behangpapier afgetrokken, overal isolatie gestoken, kabelgoten gekleefd of geboord, nieuwe plafonds geplaatst worden en geschilderd en behangen worden.

Voor Ivan is elke extra klus 'maar efkes' een plafondje leggen, een sleufke dichten, een gaatje boren, voor mij 'maar efkes' meer stress en meer vernieling in mijn huisje.

 

Momenteel hebben we nog één werkend stopcontact waar we ons enige licht op aansluiten of ons boormachien of (met een blokje) alle digitale tv-prullen om toch maar op dinsdag die ene serie op te nemen of 's middags de microgolf om warme soep te maken (maar dan mag het niet donker zijn want we hebben maar één pries ...).

We zijn nu een week later en stilaan begin ik weer wat te hopen : alle sleuven zijn ondertussen professioneel door opa dichtgeplamuurd, alle 'potjes' zitten vast en niet elke beweging die we doen veroorzaakt een berg nieuw stof.

We plannen aan de nieuwe plafonds te beginnen (iemand verstand van gyproc leggen op een oneffen houten rooster zonder veel hoogte te verliezen?), zelfs behangpapier doemt al op aan de hoekjes van mijn hoopvolle geest ...

De eerste stopcontacten zijn effectief aangesloten, de nieuwe elektriciteitskast is geleverd en kan (als we asap een betontriplexplaat vinden) geïnstalleerd worden.


Wie weet kunnen we binnen twee weken echt weer verhuizen naar ons eigen stulpje!

Fingers crossed!

PS : ondertussen zijn we wel zo'n beetje verbouwexperts aan het worden en hebben we DE tool ontdekt die nergens mag ontbreken : een vouwmeter, daar doe je werkelijk alles mee, maar dan ook echt ALLES! ;-)


PPS : update 05/11 - Betontriplexplaat werd een dag later gevonden en verzaagd.


PPS : update 05/11 - gyproc kan pas binnen meer dan een week geleverd worden.