· 

De garage is de nieuwe badkamer

Het gaat vooruit, maar 'met bonenknopen' zoals menig waaslander zou zeggen.


Er lijkt geen einde te komen aan kabels trekken, gaten slijpen en uitkappen, gaten opvullen, sleuven dichtmetsen, nog meer afbreken en vooral nog meer stof maken.

Ik word er stillekesaan (nog) gek(-ker) van!

Ivan ondergaat het allemaal met stoïcijnse kalmte en werkt elke dag, gestaag, van heel vroeg tot heel laat, verder; soms tot zijn handen en vingers bloeden van het kabels strippen.

Handen insmeren voor hij gaat slapen doet hij niet, da's voor Sissies!


Na twee weken op hotel hebben we ook Caesar terug in huis gehaald, maar niet in ons huis wel in ons logeerhuis in Kapellen. Raar maar waar, hij heeft geen greintje aanpassing nodig gehad! Meneer gaf geen kik tijdens de autorit van bijna een uur en nestelde zich in zijn uitkijktoren voor het raam alsof hij thuiskwam van lang weggeweest ...

Begrijpe wie begrijpen kan!


Thuis is hij elke keer razend curieus naar de badkamer, elke dag lijkt deze ruimte compleet nieuw en onontgonnen terrein : staart gestrekt omhoog, pels gespannen, snorharen overeind ontdekt hij behoedzaam, pootje voor pootje de badkamer. Van elk geluid springt hij een meter in de lucht, hij is er niks op zijn gemak. Nochtans woont hij daar al bijna 7 jaar en komt hij elke dag minstens 10 keer in de badkamer...

In Kapellen heeft hij hetzelfde met de garage : elke ruimte waar hij mag komen doet hij op zijn sokken, staart in rust, pels ontspannen en niet elk geluid doet hem schrikken maar die garage is iets speciaals (hij mag er dan ook niet in uit schrik dat ik hem niet terugvind onder de auto of ergens tussen de rekken). Wanneer de deur opengaat springt hij in alertmodus en doet er alles aan om toch binnen te geraken.


Het ziet ernaar uit dat we nog minstens 14 dagen uit ons huis geweerd worden, op voorwaarde dat Dave (mijn nieuwe god - niet omdat hij er zou uitzien zoals Rafaël (dat is niet zo) maar wel omdat hij gouden handen zou hebben en heel ons huis van gyprocplafond en isolatie zou voorzien op 14 dagen tijd - schilderklaar!!!) inderdaad volgende week kan starten.


Tot dan :

Relax and have a cat!