· 

Onze vloot gehalveerd!

In september plaatste Ivan al een aankondiging op internet om onze 470 te koop te stellen.

We kochten dat bootje enkele jaren geleden om na het werk nog snel een paar uur op het water te kunnen genieten. Een mooi, snel en vinnig bootje, heel wat anders na onze logge Flying Junior.


Maar in de praktijk ging het er anders aan toe : we beslisten om de wereld rond te gaan varen en kregen er een waslijst aan dingen-te-doen bij. Daarbovenop moesten we ook nog aan duiklessen beginnen en daar ging alvast 1 (soms 2) vrije avond per week.

De 470 kwam al snel in een eenzaam vergeethoekje en dat verdient hij zeker niet!

De weinige keren dat we hem nog eens uit zijn stalling haalden waren we direct weer verkocht voor dit snelle, wendbare, grave bootje!


Dat we hem niet kunnen meenemen spreekt voor zich en elk jaar bijna 400 euro stageld voor  niets betalen, vinden we er ook wat over.

Te koop, dan maar!  Maar vooralsnog zonder foto's, daar hadden we immers geen tijd voor.


Maar vorige week kregen we plots een telefoontje van Bram uit Oostende en dit weekend kwam hij met zijn zeilvrienden Lien en Klaas een kijkje nemen.


Nadat ze de 420 van Frank (ook 2015 begint weer met verrassingen!) bekeken hadden, togen wij aan het tuigen van de 470. Het kostte ons serieus wat tijd om na al die tijd wijs te geraken uit alle vallen, stagen, schoten, katrollekes en haken die aan zo'n bootje hangen maar het lukte!

Klaas en Bram gingen het water op terwijl Lien aan de kant stond te genieten van het zicht over het zonnige maar koude Galgenweel. Ik moet toegeven, hij zeilt mooi, die 470!


De beslissing was al snel genomen, ze zouden de nieuwe baasjes worden van onze 470.

We wensen jullie er veel plezier mee, het is een zalig bootje en het verdient veel meer liefde en aandacht dan wat wij eraan gegeven hebben!