· 

Een dagje, avondje, nachtje Efteling op de koop toe

Eén van de voorwaarden om toch een beetje korting te krijgen op het gespendeerde fortuin bij Jos Boone vorige week was een 'oude plotter' binnen te brengen voor de inruilactie van Raymarine.


Voor mensen die al een plotter hebben is dat in se geen probleem, maar dat is nu net één van de dingen die wij dus (nog) niet hadden. Een korting van 200 euro is niet niks dus gaat Ivan weer eens op internetjacht om een zo goedkoop mogelijke plotter te vinden (hoe goedkoper, hoe groter onze korting).


En zo geschiedde, wie Ivan kent, weet dat hij als geen ander het internet kan afschuimen om de meest bizarre dingen zo goedkoop mogelijk te vinden (en deze keer moet het ding zelfs niet werken!).


Donderdagavond vertrekken we na een lange werkdag (extra avondvergadering) nog 'eventjes' naar Waalwijk (Wollek voor de vrienden) in Nederland. De woonboot van de eigenaar vinden bleek ondanks de omleidingen en afgesloten af- en opritten niet zo'n probleem.

Na 2 minuten staan we alweer op de wal, de man en onszelf tijd bespaard door de toestellen (ja, toestelLen) niet uit te pakken, niet aan te sluiten, niet te demonstreren. We moeten het ding alleen binnenbrengen...


Op de terugweg blijkt de oprit Waalwijk verdwenen te zijn, een omleidingsbord is er niet en de weg waar we op terechtkomen leidt ons regelrecht in de verkeerde richting. Er af geraken blijkt onmogelijk, terugdraaien ook.

De GPS blijkt een kandidate voor Miss Volvo 2015 te zijn en blijft ons gedurende de volgende 20 km (!!!!) altijd terugsturen naar de niet-bestaande oprit. Wij rijden liever op kompas en gelukkig ken ik elke afrit van de E27 en de A58 vanbuiten en kan ons op die manier richting België brengen.

Op weg naar Dongen zie ik plots in de verte een zwevend kasteel : De Efteling!!!! Hier moet toch ergens een wegwijzer richting autostrade te vinden zijn ? Niet dus, wij blijken enkel alle ingangen van de Efteling te passeren en niet de uitgangen, die liggen aan de andere kant van het gigantische sprookjespark...


Uiteindelijk vindt ook onze Miss Volvo (op een 5 km van een oprit die we ondertussen ook zelf al vonden) haar weg terug en omdat er voor één keer eens geen werken in de Kennedytunnel zijn, geen ongelukken, geen stakingen komen we nog net voor middernacht thuis aan.