· 

Schrappen wat niet past : weekend werk / cultuur / fun

Nee, we zijn absoluut niet stereotiep maar als mannen aan boten willen werken, vinden wij dat echt wel mannenwerk.

Rob en Ivan vinden elkaar (weeral) in het plannen, vergelijken en discussiëren over wat nu juist de goede manier is en de goede tools zijn om een roerlager en hennegatskoker uitgeboord (meer dan vier dagen), vervangen (?) en terug gelamineerd (?) te krijgen.

Samen staan ze sterk en dus hebben ze ons niet meer nodig.


Anke en ik trekken dan maar de cultuurhort op. Te voet vanop de botenparking op Linkeroever steken we de Schelde onder om daarna uren en uren te dwalen en snuisteren in één van Antwerpens pareltjes van musea, het Plantin en Moretusmuseum.

Altijd al geweten dat er een boekenhoek af is van Anke maar hoe ze in onooglijk kleine boekjes en quasi onleesbare handschriften de gekste spreuken en wijsheden vindt is schitterend.


Zondag blijkt plots een stralend zonnige dag te worden en aangezien onze mannelijke wederhelften weer echt mannenwerk gaan uitvoeren vandaag, moeten ook wij ons ledig zien te houden.

Wij zijn dan nog steeds niet erg into stereotiepen en laten ons huishouden, de was en plas, met plezier achter om eens lekker het verwonderde kind te gaan uithangen in het Middelheimpark.

Wanneer we gehoor geven aan de lokroep van de kunstenaar om zijn kunstwerk van binnenuit te ervaren is dat echter niet geheel naar de zin van de museumwachter...

Óf wij óf de kunstenaar werd door deze cultuurminnende suppoost niet echt goed begrepen me dunkt en Anke kon niet snel genoeg weer met beide voeten op de grond en buiten het kunstwerk gezet worden!


Het lukt ons toch om nog een paar coole foto's te maken zonder museumwachter in de buurt maar we worden bij sluitingstijd wel als enigen persoonlijk begeleid tot aan de juiste poort...


Op Linkeroever ondertussen gaat het werken gestaag verder en lijkt er, mits een beetje planning, binnen enkele dagen een eind te zullen komen aan het uitboren van 'De Buis'!

Blij dat we niet in stereotiepen denken maar wel dat wij zo'n fantastisch museumweekend konden hebben omdat onze mannen een fantastisch mannelijk botenwerkweekend hadden.