· 

Een surreëel weekend

De mooiste tijd van het jaar breekt aan na de paasvakantie, lang weekend na lang weekend!

Nadat woensdag de mast terug op de boot gezet werd en Ian gisteren, samen met Thierry, de nieuwe zeilen monteerde, is ze er vandaag helemaal klaar voor!

Een echte zeilboot die, samen met haar baasjes, popelt om weer het water op te gaan.

 

Surreal!!!

 

Eén van de belangrijkste investeringen deze winter was onze windvaan. Professioneel vastgeschroefd door Ivan en opa, provisoir geïnstalleerd door mezelf.

Sam eet niet, drinkt niet, slaapt niet, zeurt niet en zou ons de hele wereld rond moeten sturen. 'zou', want echt zeker ben ik er in deze opstelling niet van. Ik denk dat ik nog wel wat aan touwtjes, schroefjes en boutjes zal moeten trekken en draaien voor ze echt werkt.

Tot ik op een nogal woelige zee, met meer dan 20 knoopjes de touwtjes vastmaak aan het stuurwiel en ze zonder enige afwijking de boot perfect op koers houdt!

 

Surreal!!!


We treffen Paul, zwaar beladen met kuisproducten en borstels, op het ponton. De echtgenoot van zijn crew vorige week was niet te spreken over de netheid van zijn dek, waar vrouwlief met haar proper zeilpak op moest zeilen en dus tuigt Paul vandaag aan het schrobben...

Tot hij ons tegenkwam. Het gemak waarmee hij de hele mikmak op de boot laat liggen en zonder enige aarzeling 'JA' roept nog voor onze vraag gesteld was, en bij ons aan boord stapt nog voor wij de huik van het grootzeil hebben gehaald, is, echt waar (voorspelbaar maar desalniettemin)...


Surreal!!!

 

Wanneer we wat later buitenvaren zien we op onze AIS (ook dat blijkt dus te werken) Fast Ann, de boot van Ward en Veronique, die binnen enkele weken ook op wereldreis vertrekken.

Ward lijkt een surreëel inzicht in mensen te hebben. Hoe hij op voorhand wist dat hij een lading rode wijn over zich zou krijgen en daarvoor alvast zijn reddingsvest onder zijn jas droeg, blijft een raadsel. Feit is dat hij er heelhuids vanaf kwam en onze witte kussens heel wat minder.


Surreal!!!

Na eerst een kilo zout over de plekken gekieperd te hebben blijken uiteindelijk enkel de allergrootste stand te houden. (spijtig genoeg geen foto's van voor en na)

Tijd voor Rescue-Gerda, de ultieme vlekken Tante Kaat (volgens mij is Tante Kaat zelfs bij haar in de leer geweest!) en het geheim wapen van Anke bij minstens even ultieme vlekken.

Vandaag haar tips toegepast en ...

de vlekken zijn er uit !!!

Werkelijk ...


Surreal !!!