· 

Het leven door een roze bril.

Een uitzonderlijk roze weekend gegoten in een uitzonderlijk roze verslagjasje door een uitzonderlijke roze OBR.

Vanop onze vorige (en nog steeds) grote liefde Stormy Monday.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar eindelijk zijn we er klaar voor net voor de start van het wedstrijdseizoen : een heus Blank Sailing Ladies Team! Voor het BlankRace #1&2 wedstrijdweekend met op zaterdag Blankenberge-Nieuwpoort en op zondag Nieuwpoort-Blankenberge treden aan : An (VNZ, Vaguebond), Marianne (VVW, Xara), Anke (VNZ, Phoca), Leen (VNZ, dochter van D&D, D-Day) en Sylvie (VNZ, Stormy Monday) met de Stormy Monday! Ons afsprakenbeheer trekt op niets maar onze zeilzakken zitten sowieso vol vastberadenheid en overmoed bij aankomst in meerdere tijdsschijven te Blankenberge op vrijdagavond. We krijgen het bij de inschrijvingen meteen al “hard” te verduren: “de wuuvetjes”, “Pink Ladies”, “de musselsloep” (serieus!), “Lesboo-T”, “het Roze Gevaar”…’t Kan niet op bij de gniffelende mannen aan de toog van De Sloepe.

Al meteen duidelijk dus dat ‘Vrouwen in Wedstrijdverband’ nog steeds grandioos onderschat worden. Maar wie laatst lacht, best lacht, en dus betreden we zaterdagochtend vroeg, weliswaar met droge mond en nerveuze blik maar met opgeheven borsten, en getooid in de meest roze gepersonaliseerde truien die An kon laten maken, aan boord van Stormy Monday het strijdveld onder een stralend weertje met stevige wind. En hoewel we nog nooit samen zeilden, laat staan oefenden, en ook geen enkele vaste afspraak op voorhand hadden gemaakt over specifieke taakverdeling aan boord, valt de puzzel heel snel in elkaar! We veranderen op geen tijd zonder veel gezever en nog voor het waarschuwingssein voor de eerste start wordt gegeven in een met zonnecrème geoliede wedstrijdploeg en hierna bewijzen de Ladies twee dagen lang dat er echt wel kan gewedstrijdzeild worden in stijl : met een merci, een dankuwel, een graag gedaan, een excuseer en een pardon ipv getier, gescheld, geroep en gevloek… en net geen gescheurde buikspieren van het lachen. Want ondanks het feit dat we mega-gefocust zijn tijdens de voornamelijk tactische opkruisparcours, is de sfeer aan boord het woord jolijt meer dan waardig. Ons masterplan is “Géén brokken, véél plezier en indien even mogelijk ook het podium graag!” 

Het eerste is niet gelukt (kapot getrokken genuaschoot en afgestoempte brandblusser) dus dat is nog een werkpuntje, maar voor de laatste twee doelstellingen slagen we met roze glans!
We laten u niet langer in spanning : Blank Sailing Ladies Team haalt twee dagen na elkaar -tot hun eigen verrassing en gigantische trots- de derde podiumplek en wordt uiteindelijk ook derde in de Over All voor klasse CR 5-6. Ik denk dat ze ons tijdens de prijsuitreikingen zien (en horen!) blinken tot op de maan! De wedstrijdleiding beloont ons bovendien heel bijzonder met roze handdoeken omwille van het ‘afdrogen’ van vele andere crews tijdens dit wedstrijdweekend. Ons volgende masterplan? “Géén brokken, véél plezier en ook nog Bolero en Mahabaratha pakken!”
Het zijn immers duidelijk niet enkel onze roodverbrande koppen die glanzen van plezier dat weekend. De eerste BlankRaces van 2015 zijn (alweer) een ontegensprekelijk succes : 23 boten racen 2 dagen lang met en tegen elkaar sportief en enthousiast tussen Blankenberge en Nieuwpoort. Schitterend weer, stevige wind, fantastische sfeer, uitmuntende organisatie door de wedstrijdleiding op vlak van parcours, timing, vooraf alweer geregelde ligplaatsen aan scherpe prijzen bij VVW Nieuwpoort en de mogelijkheid om ’s avonds allemaal samen lekker te eten en na te praten. Bijna meer feest dan wedstrijd.

Jammer dat Marianne bij de laatste afroeping -wegens vroeger vertrek- niet kon aanwezig zijn, want ze had een prachtige speech klaar die we u niet willen onthouden: “Hartelijk dank aan de wedstrijdleiding waar twee van ons dan wel mee geslapen hebben maar dat heeft niets met onze fantastische score te maken; aan Rob in het bijzonder om tijdens de eerste briefing nog eens duidelijk voor de vrouwtjes te vermelden dat Nieuwpoort links ligt als je Blankenberge buiten komt; aan onze (toekomstige) kinesist Dieudonné; aan onze kappers-schoonheidsspecialisten die de combinatie van zweet, zout, zonnecrème en gescheurde nagels alweer zullen moeten weten op te lossen; aan onze moeders omdat ze ons ter wereld brachten; aan de begrafenisboot die ons net niet onderste boven vaarde vlak voor Oostende; aan Tena Ladies -door wie we hopen binnenkort gesponsord te worden- want het ideale absorptieproduct voor opstijgend én afdalend vocht; aan de rest van de Stormy Monday crew voor het geweldig intieme teamverband en de kruisjes op de juiste plek; en -niet in het minst- aan een echte echte man : Bart die -zonder (uiterlijk zichtbare tekenen van) ongerustheid- vijf Wilde Wijven met Stormy Monday liet uitvaren om deze roze droom waar te maken!”

(Alle uitslagen en foto’s op www.blanksailing.be)

Met dank aan onze eigenste OBR Anke voor het verslag!