Shoppen en Blikken

De oversteek van Porto Santo naar Tenerife was zoals gewoonlijk weer eens niet helemaal zoals voorspeld maar dat zijn we ondertussen al zo gewoon dat we er ook niet meer woorden aan zullen vuilmaken. Of in elk geval minder dan Ivan er nodig had om de voorspellers te vervloeken wanneer we weer eens compleet zonder wind vielen.

Waarom ineens Tenerife en niet de eerste vier Canarische eilanden ?

Gran Canaria deden we enkele jaren geleden al helemaal te voet en hebben we dus al gezien. Lanzarote en Fuerteventura leken ons minder interessant, enkel over La Graciosa twijfelden we maar dat ligt dan weer het verst van Tenerife en om alleen daarvoor helemaal om te varen ...

We moeten kiezen en gaan voor kwaliteit boven kwantiteit. We blijven liever hangen op minder eilanden dan alle eilanden op een drafje af te handelen.

Tenerife direct dus.

We stoppen hier vooral uit praktische overwegingen : hier vind je echt alles voor de boot en voor jezelf! Chandleries, supermarkten, shoppingcentra, restaurantjes, bars, ...

Omdat we ondertussen een hele klus- en boodschappenlijst hebben en ons vooral daarop focussen, ondervinden we relatief (!!!) weinig hinder van de asfalteringswerken die hier al zes dagen onafgebroken van 's ochtends 8 tot 's avonds 19.00 naast de boot plaatsvinden (afschrapen, storten en platwalsen tot je er doof van wordt), de daverende vrachtwagens die de hele dag langsrijden en de dagelijks geloste menigte van een paar 1000 man per megacruiser die de stad overdonderen alsof ze boven alles en iedereen verheven zijn. Gelukkig opent hun all-in buffet al om 16.00 en is de stad daarna cruiservrij.

We zijn ondertussen al vaste klant bij alle botenwinkels en ferreteria's, we kennen alle megawinkelcentra (Jan, we vonden ook de Carrefour en zijn danig onder de indruk van het assortiment blikkenvoer!) en ik kan zelfs in de zeven verdiepingen tellende Corte Ingles al perfect alles terugvinden. Ook de Mercadona's, Spar en Superdino's hebben geen geheime(n) (blikken) meer.

Dankzij ons alom gekende gruwelijke efficiëntie, aangevuld met twee (feest-)dagen waarop alle winkels gesloten waren, zijn we na zes dagen nog steeds niet klaar.

De zeilmaker die vanochtend om 10 uur zou langskomen is er (na drie vruchteloze pogingen om hem te bellen) nog steeds niet (20.00) en we verwachten hem ook niet echt meer, ook morgen niet.

We moesten al vier keer een paar dezelfde winkels opzoeken omdat we telkens iets vergeten te tellen, meten of nakijken waren. Dat die winkels op minimum 30 minuten wandelen van de boot liggen, maakt het er niet beter op.

Eén voordeel : Als je vier keer naar dezelfde winkel aan de andere kant van de stad moet wandelen en je elke keer andere straatjes neemt, dan leer je de stad wel kennen.

Nu nog de tijd hebben om van de parken en de terrasjes te genieten!

De stad bruist maar na zes dagen zijn we er toch maar 1 keer in geslaagd iets te gaan eten met Hanny en Jakob van de Jonas. De andere dagen hebben we geaperitiefd met andere cruisers.

Ons oversteekblikkenmenu is ook al getest en aanvaard : voldoende blikvoer om drie weken op zee te kunnen overleven. Gelukkig gaan de blikken mee tot 2020 en hopen we ze niet nodig te hebben. Dus als we terugkomen houden we een blikkenfeestje!

U bent bij deze uitgenodigd!

Op eigen risico ...

PS : De etiketten werden professioneel verwijderd - kakkerlakkenbeleid!

Write a comment

Comments: 8
 • #1

  Mum (Wednesday, 04 November 2015 08:13)

  Foto 2: precies Frh wanneer de wolken de vallei binnen rollen. Prachtig.

 • #2

  Liesbeth (Wednesday, 04 November 2015 13:16)

  Ik beleef nog altijd heel veel plezier aan jullie verhalen. Ik kan me alles levendig voorstellen. Hopelijk krijgen jullie alle klusjes in orde. Dat houdt nooit op he met een boot.

 • #3

  Dominique (Wednesday, 04 November 2015 14:56)

  Beste An en Ivan,
  Samen met een groot aantal clubleden genieten wij al een tijdje van je blog. Thanks om ons zo een stukje mee te nemen. De uitnodiging voor het blikkenfestijn zou ik graag met jullie laatse verslag in ons Brabooke laten verschijnen ... want niet iedereen heeft bij ons Internet, wifi of niet ....
  Graag een seintje als je een probleem zou hebben met mijn voorstel.

  Succes nog met je shoppen, blikken en toch ooit ook bezoekjes!

  Dominique

 • #4

  anna (Wednesday, 04 November 2015 18:27)

  Liesbeth, altijd leuk om te weten dat je ons blijft volgen. We doen ons best om jullie zoveel mogelijk te laten meegenieten! Zo te zien genieten jullie ook volop van Lissabon en dat begrijpen wij volkomen!
  Vandaag is de boot (en wij) er helemaal klaar voor. Aan de inventaris te zien denken we zelfs non-stop tot op de Galapagos te geraken! :-)

 • #5

  Jan (Friday, 06 November 2015 10:46)

  Ivan, wanneer gaan jullie de oversteek doen denk je?

  Het lijkt mij leuk om een sked te maken wanneer jullie op volle zee zijn.
  De beste wapens heb ik vanop Fort Lier, maar daar ben ik enkel op vrijdagavonden, tussen zeg maar 20:00 en 23:00 lokale tijd.

  Gelet op de afstand is de 20 Meter band aangewezen. De 'vakantie' frquentie is om en bij de 14.305 MHZ. Kunnen jullie op de ganse 20 meter uitzenden?

  PS: als je de blikken niet verwerkt krijgt heb ik ook wel interesse...

  73, ON4CO

 • #6

  johan (Friday, 06 November 2015 16:57)

  Dag Ann en IVan,
  Eindelijk heb ik tijd om jullie te volgen op de blog.
  Gefeliciteerd, prachtige blog, leuk om te lezen en jullie te volgen.
  Zoals Dominique reeds aangaf, de uitnodiging laten we niet verloren gaan.

  Groetjes

 • #7

  annie en walter (Sunday, 08 November 2015 18:13)

  Hallo Ann en Ivan,
  wat een mooie reisverslagen, proficiat, zo genieten we volop mee (zonder storm en tegenwind) Tot en met Porto Santo, bekend terrein voor de Were Di, en nu kunnen we dromen van exotische bestemmingen... wij blijven jullie volgen. Heel vele groetjes en goeie oversteek !

 • #8

  anna (Friday, 13 November 2015 13:07)

  Dag Annie en Walter,
  we vinden het zeker even fjin om te horen dat jullie meedromen!