· 

Oversteek Kaapverden - dag 2


Dag 2 van onze oversteek loopt op zijn einde, de tonijn is gefileerd en gevild, de bloemkool staat te pruttelen. We maken ons op voor nacht twee.
Normaal gezien beginnen we nu pas in ons ritme te komen maar om één of andere reden gaan het wachtlopen en de onregelmatige uren (3 op 3 af) ons deze keer supergoed af.

Enkele opmerkzaamheden van de eerste twee dagen :
Op de eerste 24 uur legden we 140 mijl af, momenteel lopen we weer lekker 6,5 knopen op grootzeil en uitgeboomde genua.
We hebben totnogtoe 40 minuten de motor moeten gebruiken.
Je raadde het al : We hebben 1 tonijn gevangen!
Ivan spendeerde een half uur om hem binnen te halen, ik een uur om hem te kuisen, te villen en te fileren (en ben heel erg tevreden met mijn eerste fileerpoging (al zou 'nen echte' misschien toch meewarig zijn hoofd schudden moest hij mijn filetjes zien)).
Gisteren babbelden we zomaar, midden op zee, met Ariël, Helena, Hullu Poro en Long John Silver die vanop El Hiero onze posities checkte op de computer en ons het weerbericht meegaf. Geweldig te horen hoe het er bij de andere rondom ons varende boten aan toe gaat, welke wind zij ervaren en wat iedereen at. Zo dadelijk houden we ons tweede 'palaver', benieuwd wie nog verse vis eet vanavond!
Er staat af en toe een serieuze deining maar, behalve je elk uur een keer door de boot kieperen wanneer je slaapt, ervaren we er weinig last van.

Binnen een paar dagen nog eens wat nieuws. Om te weten waar we zijn, kijk op 'waar zijn we' bij de SPOT of de SSB-positie waar we dagelijks een stipje op de kaart zetten.