· 

Ergens tussen de Kaapverden en de Carieb - dag 3 en 4

Positie 1830 UTC : N15°15.00        W 32°47.93
Koers : 246°
Snelheid : 5.8 knopen
Afgelegd de laatste 48 uur : 175 mijl
Nog af te leggen : 1575 mijl

Bedenkingen :
- De reserve chocopotten zijn nog niet terecht (ze blijken ook niet op de inventarislijst te staan).
- Nooit gedacht en nergens gelezen dat de Atlantische Oceaan zo vergeven zit van de algen. Ze blijven minstens één keer per uur (mijn wachten) tot elke 5 minuten (Ivan zijn wachten) achter het roer van de windpiloot hangen. Dan moet de automaat op, het touwtje los, het roer uit het water getild (en daar zijn soms 5 pogingen voor nodig door de kracht die erop zit), de wieren eraf geschud en dan alles weer in omgekeerde volgorde. Als je pech hebt, wil je net de automaat afzetten en de windpiloot weer op als je net weer door een algenveld vaart en alles weer opnieuw begint. Bezigheidstherapie voor gevorderden .
- We hebben een heerlijk warme douche genomen in de kuip. Handig als je moederziel alleen op de oceaan zeilt.
- We worden creatief in het uitvinden van broodbeleg vooral combinaties van ei en mayonaise doen het goed.
- De tomaten, courgetten en bubanga (google maar) uit La Gomera deden het nog perfect in een zalige maaltijdsoep, vandaag worden het kippenburgers.
- We voeren weer de standaard passaatzeilen : genua uitgeboomd aan de ene en kotter uitgeboomde aan de andere kant. Vaguebond ligt door deze zeilvoering redelijk stabiel op een voordewindse koers, al worden we soms toch duchtig een en weer geslingerd bij een stevigere deining.
- De laatste 72 uur hebben we geen boten meer op de AIS gezien, zelfs niet op meer dan 200 mijl. We zijn dus echt alleen (enkel 's avonds horen we de andere boten op de radio).
- Het lukt zelfs midden op zee om afspraken te maken in Carthagena, waar we allebei al een hele dag door lopen te grijnzen.