2017 - New Zealand · 03 December 2017
Er zijn wat veranderingen op til de laatste tijd. Allereerst is de zomer in het land, wat van onze weekends een waar paradijs maakt, een wifiloos paradijs maar ontegensprekelijk een paradijs. We proberen dan ook meestal om vrijdagavond nog te vertrekken en op een paar uur varen voor anker te gaan en zondag zo laat mogelijk weer thuis te zijn.
2017 - New Zealand · 02 November 2017
Marketing, het is een vak apart. Wanneer we op kantoor de beelden bekijken van de instructiefilmpjes waarin enkele collega’s met de daver op hun lijf het gebruik van een AIS uitleggen voor een blauwe muur met logo, kijken we allebei meewarig naar elkaar. Komaan, dit is 2017! Mijn trainershart bloedt bij het zien van deze beelden.
24 October 2017
Op het einde van onze ponton liggen 11 identieke bootjes die er verdomd snel uitzien. Een beetje zoeken op internet leert ons dat het om Farr MRX’en gaat, 34 voet racebootjes die in parallel gebouwd zijn, speciaal voor deze club om zo identiek mogelijke boten te krijgen om zo eerlijk mogelijke matchraces te houden. De 10 kleinere bootjes aan de volgende ponton zijn Elliott’s 7m en zijn de trainingsbootjes van de jeugdteams (voor amper 5000NZD per jaar kan je een aandeel in deze bootjes...
06 October 2017
Zoals bij bijna elk paradijselijk vakantieland is de realiteit helemaal anders wanneer je er effectief woont en werkt. “Nieuw-Zeeland is een geweldig land … van non-events. Als je houdt van kleinschaligheid, veel gedoe om niets, rust en kalmte, ben je aan het perfecte adres.”, hoorden we vaak van andere uitwijkelingen.
22 August 2017
Het wordt echt eens tijd om een van die blogs-in-het-klad af te werken, om dat blok dat voor die inspiratie ligt, eindelijk uit de weg te ruimen. Hoe het ons vergaat in onze nieuwe leven ? Wel, zo :
14 July 2017
Al twee dagen kleurt Auckland rood. Nee, geen stakers of betogers getooid in rode vuilniszakken maar wel rode t-shirts, polo’s, sweatshirts, fleecen, jassen, petjes en sjaals. Onder de rode bovenkledij zien we op regelmatige basis groen geruite broeken en kilts opdagen. De Ierse pubs zitten van ’s morgens tot ’s avonds vol met zingende en lachende mensen, Sweet Caroline schalt al twee dagen door ons hoofd… De cafe’s hebben extra koelkasten en bier buiten staan om de meute aan te...
03 July 2017
Er lijkt geen eind te komen aan de administratieve rompslomp.
28 June 2017
Er lijkt geen eind te komen aan de administratieve rompslomp.
2017 - New Zealand · 14 June 2017
Probeer maar eens als op een boot wonende buitenlander een rekening te openen ...
2017 - New Zealand · 27 May 2017
We zijn duidelijk niet meer in de Tropen en helemaal niet meer gewoon aan 'normale' temperaturen.

Show more