· 

Een bewogen weekend

Volgens de briefing (?) vorige week zouden er een 5-tal boten onder deskundige leiding van Jaak Rosto (??) naar Ipwich (???) zeilen.

Jaak - dier zich uitstekend kweet als verplichte chinese vrijwilliger van de tochtenman die geen tijd/zin had om iets te organiseren) had kaarten, weertabellen, getijdeboekjes nageplozen om ons allemaal feilloos naar de overkant van de 'groote plas' te brengen. De enige onzekere factor was en bleef de wind. De laatste dagen circuleerden er redelijk veel knopen over de weerkaarten en vertrekken werd twijfelachtig.

 

5 boten vertrokken, nog voor de Thorntonbank keerden er 2 terug, de die-hards / zotsten mochten al snel gaan reven en sjeesden richting Orwell. Vaguebond op dreef ...

 

Na een spannende nacht (het was voor ons de allereerste tocht remember)(en voor de crew de allereerste keer oversteken, de allereerste keer 's nachts varen en bij nader inzien, ook de allereerste keer pittig weer) kregen we op de Orwell nog een toetje van een pittige 30 knopen en meer wind.

Maar niks getreurd, Vaguebond was nog steeds op dreef, de bemanning leefde nog (half) en met een bevlogen manoeuver (30 knopen in da poep) vlogen we zowaar onze box binnen in Suffolk Marina.

 

 

Na enkele uren waren we voltallig en vlogen ook Tess en Tanara hun box in.

 

Na een rustige nacht besluiten we de bus te nemen naar IPsWICH.

 

Om daar in een pub aan de haven zo veel mogelijk weerberichten te vinden als de wifi ons toeliet in de hoop er eentje te vinden dat wat kalmer weer voorspelt voor de terugtocht.

We houden het unaniem op een maximum van 26 knopen, dus te doen ...

 

Wanneer we na de middag de bus willen terugnemen bleek iemand de bushalte verplaatst te hebben. Gelukkig claimt Da Ruddy een buschauffeur die 'speciaal voor ons' zijn bus gaat halen om ons naar huis te brengen. We kruipen boven op de dubbeldekker, maar krijgen er al bijna spijt van als we Ruddy zien en horen verschieten van elke paal of tak die binnen een meter van ons dak langsschiet. Als hij dan nog eens doodleuk verkondigt dat "het maar nekeer moet lukken dat daar ne flauwe plezante nen hamer in zo'n boom gaat hangen die ge dan op uw hoofd zou krijgen ..." "en stel dat die kerel er dan ook nog aanhangt !!!!", vinden we het dik ok dat we mogen afstappen en hebben we dringend nood aan een goeie pint in het lichtschipclubhuis!