2016 - Pacific Ocean

2016 - Pacific Ocean · 02 November 2016
We hebben geen zeil staan, de motor draait niet. We lopen 6 knopen. De wind giert met zo'n 40 knopen om de boot, de golven lijken soms muren van water, als je ze al kan onderscheiden van de regen. Zelfs het feit dat Vaguebond onder de omstandigheden rustig op de golven deint kan Ivan niet vrolijk stemmen, het logboek bevat de laatste uren meer verwensingen dan echt nuttige info...
2016 - Pacific Ocean · 29 October 2016
Het viel de laatste weken al op, tijdens de sundowners op het strand kwamen lange mouwen en truien boven. Niet tegen de nono's, muggen of ander stekend gespuis maar tegen de 's avonds toch wel plots de kop opstekende koelte. Sinds we uit Tonga vertrokken en ook 's nachts buiten, in de wind, doorbrengen valt het niet langer te ontkennen.
2016 - Pacific Ocean · 25 October 2016
In 2008 kwam orkaan Waka over Ha'apai en verwoestte daarbij het grootste deel van het eiland. Langzaamaan begon men de ellende op te ruimen en beetje bij beetje kwam het eiland de zwaarste klap ooit te boven.
2016 - Pacific Ocean · 22 October 2016
John, Johnny, Oafa en Oafai liggen luidkeels zingend op het voordek. Zuster Malia zit breed glimlachend in de kuip, haar kapje werpt ze eventjes over de haag en steekt ze in haar tas. Vandaag geen strenge directeur, vandaag even geen strikte non.
2016 - Pacific Ocean · 15 October 2016
Jeanette van EchoEcho was onze OBR (On Board Reporter) tijdens de Raceday in Vava'u. Ze heeft er een heel werk van gemaakt om deze dag in beeld te brengen en nu het internet meewerkt, willen we je het resultaat dan ook niet onthouden.
2016 - Pacific Ocean · 12 October 2016
Noem het slechte planning, wij noemen het een verdomd snelle boot! Veel sneller dan verwacht ronden we de noordkaap van Vava'u, de noordelijke eilandengroep van het Koninkrijk Tonga.
2016 - Pacific Ocean · 05 October 2016
Woensdagmorgen wordt het plots enorm druk rond mijn romp en maken twee bijbootjes zich aan mijn boei vast. An en Ivan laten het zomaar gebeuren en helpen de eigenaars zelfs aan boord. Wat is hier allemaal aan de hand? Waarom al die drukte? Kan ik nu eens niet gewoon lekker rustig wakker worden?
2016 - Pacific Ocean · 30 September 2016
Op Niue werden heel wat verjaardagen gevierd. Geen enkele boot waar een jarige aan boord was vertrok in de volgende week. Niet omwille van bijgeloof (denk ik) maar niemand wilde het risico lopen zijn of haar verjaardag te missen. Verjaardag missen ? Hoe kan dat ?
2016 - Pacific Ocean · 20 September 2016
Niue is een verhaal apart. Of eerder een boek. Een boek om te koesteren.
2016 - Pacific Ocean · 12 September 2016
Gelieve ons te verontschuldigen voor het (weer eens) ontbreken van sprekende foto's bij een lang relaas. Tijdens een oversteek nemen we nu eenmaal heel weinig foto's omdat ze zich niet vaak lenen tot creatieve beelden en/of omdat de omstandigheden het maken van foto's zo goed als onmogelijk maken.

Show more