• Vaguebond is een Wauquiez Centurion 41S (mark II)
  • Ontworpen door Ed Dubois
  • In 1997 gebouwd op de  werf CN Henri Wauquiez
  • Bouwnummer 57.

Tussen 1994 en 1999 zijn er bij CN Wauquiez 61 stuks van dit prachtige schip gebouwd (Vaguebond is dus één van de laatste 41S’en die gebouwd zijn door Wauquiez voor Bénéteau de werf overnam).

 

In 1996 is er door Wauquiez een nieuwe decklayout gemaakt (= Mark II), het verschil zit ‘m vooral in de raamindeling van de kabine (mark I heeft langwerpige ramen in een dikke lijst, terwijl de mark II versie een meer moderne layout heeft gekregen).

 

De romp is gebouwd uit een sandwichconstructie van glasvezel met vinylesterharsen en gesloten celkernfoam (Airex), die handmatig via vacuümmethode vervaardigd is. De celfoamkern is verder versterkt met 2 lagen Aramide weefsel (Twaron is de merknaam van dit Akzo Nobel produkt), wat de boot even sterk maakt als een aluminium romp.

 

Alle hoofschotten, interieurdelen en het aluminium vloerframe (!) zijn aan de romp gelamineerd. Verder is de romp-dekverbinding zowel aan de binnen- als de buitenzijde afgelamineerd.

Dit alles resulteert in een zeer stijve en sterke romp (de boot zou een impact tegen een container met een snelheid van 12 knopen moeten overleven :-) ) zonder dat de boot hierdoor te zwaar wordt.

 

Vaguebond beschikt over de diepe (vin-) kiel versie (diepgang 2,35m), waarvan de loden kiel met bouten is vastgemaakt aan een volglas kielsectie (semi-S).

 

Wij zijn de derde eigenaar(s) van de boot:

  • De eerste eigenaars waren een Duits koppel, die haar de oorspronkelijke naam “Rainbow” gaven. Ze had toen een vaste ligplaats in Italië.
  • De tweede eigenaars waren een Amerikaans koppel (met woonplaats in Frankrijk) die haar in 2003 gekocht hebben en met haar over heel de Middellandse Zee hebben gecruised (de laatste jaren vooral in Turkije en Griekenland).
  • We hebben haar in Oktober 2012 gekocht, en beslist om haar naam te veranderen in “Vaguebond” (zie ook Wat voorafging...)

Meer info :

Download
Brochure Wauquiez Centurion 41S
Brochure Vaguebond.pdf
Adobe Acrobat Document 1.7 MB