· 

Over lummels en mannen in onderbroek

De fin de saison zit er op, de Goofen zijn er weer aan begonnen, het ideale moment dus om onze jaarlijkse Reetkeverrace te organiseren. Bij gebrek aan de grote reetkever himself (maar wel met een voor de gelegenheid afgevaardigde Madame Carbon, MET cookies!) bedisselden Rob en Ivan een alternatief voor het Reetkeverweekend terwijl Anke en ik meer dood dan levend in een respectievelijk koude natte en heerlijk warm gestookte boot ons bed in duiken.

 
Zowel Buyl Frits als Buoyweather als Findfinder als windguru en wie weet welke wouldbe weersvoorspellers nog zagen dit weekend een zich uitdiepende depressie (!!!) op zaterdag bijna geen wind brengen en zondag stormachtige 40 knopen voorspellen. Een weekendtocht zat er dus niet in dit jaar maar een prettig gestoorde dagtocht naar Oostende des te meer.
 
Terwijl Chipka richting Dover spi'de besloot de lummel van Phoca dat het echt tijd werd om het seizoen af te sluiten en brak dan maar doormidden.Nadat de hele vloot al een assortiment aan biersoorten de revue zag passeren en heerlijke wijntjes, groentjes en koekjes verorberd werden, werden op Phoca de zware middelen ingezet om toch maar niks te moeten missen en nog voor het donker in Oostende aan te komen...
 
De gedekte tafel op Stormy Monday mocht onverricht ter zake weer opgeruimd worden (wie wil nu aan tafel eten als je met een man of vijtien kan aperitieven), de spibomen en schoten konden ook weer de bakskist in want de terugtocht werd een heerlijk zonnig kruisrakje. Rob vond dat hij iets goed te maken had en winchte zich bijna een gebroken rug door 100 keer overstag te gaan in de hoop zo eerst aan te komen in Blankenberge. Wat hem nog lukte ook!
Ivan en ik hielden het eerder op een genietentochtje met maar 5 overstagmanoeuvers waardoor we veel meer tegenstroom te verwerken kregen maar ik tenminste op elk rak een half uur lang in de zon kon liggen soezen...
 
Heerlijk zo genieten, zeker als er voor morgen 42 knopen wind en bakken regen voorspeld wordt... Afscheid van een prachtige en lange zomer in stijl!
 
Zondag zat elk weerbericht begot eens juist! Zoveel regen in één keer! Vaguebond kreeg eens een heerlijke douche zonder dat we liters zoet (drink-)water moesten verspillen. Ivan (oude haven) en Rob (nieuwe haven) hielden respectievelijk één en meerdere controlerondjes in de haven en legden sommige boten stormvast(er).
Hoe Ivan het droog hield en Rob als een verzopen kieken zijn auto mocht inkruipen, zonder ook maar één droge onderbroek laten we in het midden ...
 
;-)
 
 

uja