Op Sepia-jacht in de Oosterschelde

Dit is niet ons filmpje, het werd gemaakt door een duikclub uit Utrecht.

 

Dat was ons doel. Op de Smoskesduik toonden Vivi en Carry ons een zelfgemaakt filmpje van hun duik vorige week waarin ze oog in oog kwamen te liggen met een sepia. Mijn hart sloeg weer eens een paar slagen over, en niet van de stress deze keer.

Zwom dat in de Oosterschelde ??? Dat moest ik zien!

Gianni, die maar een half woord nodig heeft om enthousiasme te prikkelen opperde meteen om onze wekelijkse training niet in de Put te laten doorgaan maar op de Oosterschelde, op jacht naar sepia's! We zouden ons moeten haasten, de beestjes hebben hun eieren al gelegd en trekken binnenkort (zo tussen nu en binnen 2 weken) noordwaarts.

 

Op internet vonden we toevallig een promotie van een relatief goedkope GoPro met waterdichte behuizing tot 40m dus die moesten we maar meteen bestellen, ik wil ook een sepiafilm!!!!

 

Vanavond spraken we af op de Oesterdam, een plek zonder veel stroming, ideaal voor beginners.

Blijkbaar zijn er echter heel veel beginners want het zag er letterlijk zwart van 't volk. Maar kom, niet getreurd, wij zouden die sepia wel vinden!

 

Het zicht bleek echter beneden alle peil te zijn, er werd nogal vaak geploegd op de grond waardoor er veel stof in het water zat en je soms geen meter voor je ogen kon zien... Een sepia hebben we niet gevonden maar wel honderden krabben in alle kleuren en maten, honderden kreeften van ieniemini tot megagroot (zo'n exemplaar waar je in een restaurant al gauw 100 euro of meer voor mag neertellen), anemoontjes die schattig hun hoofdje buigen als jer erover aait, prachtige schelpen, waaierende planten, platvisjes, donderpadden, zeedruifjes, zeenaalden, ... Kortom een ongelofelijk mooie onderwaterwereld!

 

Wanneer je dan, wanneer je je hoofd boven water steekt, de zon voor je neus ziet ondergaan kan je avond echt niet meer stuk!

 

I LIKE!