't Is niemeer wat 't geweest is en 't zal nooit niemeer worden wat het was

Het is ondertussen al een jaar geleden dat we met de boot in Noorwegen geraakten. Onze vorige trip was zelfs nog met onze lieve Stormy Monday!

Maar de wind, nog altijd DE bepalende factor voor onze vakantiebestemming strooide vorig jaar 'roet' in het eten. Al is dat niet proper gezegd, de Scillies zijn zonder twijfel onze andere favoriete bestemming!
 
We hebben een aantal favoriete plekjes maar willen ook graag nieuwe haventjes, fjordjes en ankerplekjes ontdekken, achter elke steen kan je je anker uitgooien en dikwijls lig je alleen met een 'stunning' view.
 
Na onze wandeling belanden we zo in Jondal marina, een dorpje dat het vooral moet hebben van zijn auto-ferry naar Bergen maar verder weinig te bieden heeft. De marina is piccobello met voor 24€ (En dit is een dure haven!) wifi, sanitair en twee wasmachines inbegrepen! 
Ook al blijken moteurboten hier met dezelfde air rond te lopen als bij ons en dus de wasmachine dag en nacht te blokkeren, toch slaag ik erin 1 machine te wassen, nah!
 
Hier hebben we, ook al is dit geen stad en is het echt niet overdreven druk, al snel genoeg van en we kiezen voor de volgende dag(-en) een ankerplekje uit waar we - jaja - helemaal alleen liggen te dobberen, de max! 
 
Omdat er slecht weer voorspeld wordt beslissen we om de dag erna weer een haven aan te doen, Størd ofte Lervik.
Manman, van een asociale, onpersoonlijke containerhaven gesproken. OK, de Noren zijn niet meteen de meest hartelijke mensen, vooral niet omdat ze zoooo slecht zijn in vlaggen en ons consequent aanzien voor Duitsers (blijkbaar hebben we het WK gewonnen), maar toch en nog meer omdat ze, zelfs 70 jaar na den oorlog, de huidige Duitsers nog steeds vanalles en nog wat kwalijk nemen, hoe engdenkend kan je zijn? (Jamaar, pruttelt Ivan, ze hebben nog altijd de velo van mijn grootvader nie teruggegeven hee!)
Zelfs de havenmeester werd hier vervangen door, jawel, een parkeermeter! Maar er zijn vier (4) wasmachines en droogkasten (en 1 douche) die je à volonté mag gebruiken, wat we dan ook doen!
Buiten dit ongezellig oord is er 1 pluspunt, we vinden er (rode) botjes voor mij!!!
 
Om hier asap weg te geraken vertrekken we vroeg richting Espevaer, ons eiland! Voor de kenners, op Espevaer zijn 50 jaren geleden echte UFO's geland en nog elke dag wordt het gras hier afgereden om te laten zien waar ze juist geland zijn. De weg naar de landingsbaan ligt bezaaid met mini-ufo-wegwijzerkes, zaaaalig!
Met een beetje geluk verwelkomen we hier morgen Jules en Lieve van de Fast Jodocus, die liggen vanavond in Skudenes en kunnen morgen met de huidige voorspellingen lekker doorvaren naar het UFO-eiland...