Utsira - hier wordt het weerbericht gemaakt!

Een heerlijke zonnige zeildag voert ons naar het eiland waar het weer gemaakt wordt, Utsira!
(ff verduidelijken : Om weerberichten te kunnen geven wordt de zee in verschillende gebieden opgedeeld waar Utsira er eentje van is, Humber, Fisher, Viking zijn een stel andere 'weergebieden')

Het eiland telt twee havens, noord en zuid die op 2 km van elkaar liggen, wat meteen ook de grootte van dit eiland aangeeft. We sturen op de zuidelijke haven (een dok met banden langs de kant, een oude ferry-aanlegplaats en twee vissersboten tegen een kant. Wij blijken de enige zeilboot/bezoeker te zijn. Ook hier weer geen havenmeester, zelfs geen havengeld, een douche, wasmachine en droogkast met prijslijst maar geen enkele mogelijkheid tot betalen. Rare jongens die Noren!

Er blijkt een wandelpad langs het eiland te lopen maar na vier keer een doodlopend wegeltje te zijn op- en teruggewandeld en na drie keer op de oprit van een huis blijken te zijn geven we het op en lopen langs de 'grote' baan, één van de twee straten van noord naar zuid...
We vinden ook 1 winkeltje, het begint een gewoonte te worden, waar ook iedereen met een ijsje buitenkomt, zelfs Ben & Jerry's!

Bij onze thuiskomst zijn we niet meer de enige bezoeker, we hebben een zweedse buur gekregen. Dat mag hier wel gaan stoppen hee, straks wordt het hier nog druk!