Kvitsoy

Ons laatste eiland vandaag, we hebben het alle vorige jaren links of rechts laten liggen maar vandaag varen we naar Kvitsøy!
De aanloop schijnt niet evident te zijn met zwaarder weer wegens de 1000'en rotsen die er liggen waarvan een groot deel onzichtbaar maar wel op amper 1 à 2 meter diep. Het is navigeren op de plotter maar best wel tof bij dit stralend weer!

We leggen aan naast een (jaja, voor de tweede keer in evenveel dagen) Sun Fast 37, dezelfde als Jules en Lieve, maar deze keer van een Noors koppel, Andreas en Trude. We blijken redelijk veel gemeenschappelijke intersses te hebben : boten, zeilreizen, duiken, wijn, ... Voor de zoveelste keer wordt iemand stapelverliefd op onze kano, ik ga mij echt eens moeten informeren om die dingen te gaan verdelen! Na een proefvaart zijn ook Andreas en Trude verkocht (smile).
Andreas houdt ook een blog bij, voor wie wil : www.barba.n

Kvitsøy bestaat uit één 'groter' eiland met duizenden stenen en baaitjes rond, ideaal dus om met VagueNo op toer te gaan op dauwtrip, op ontdekkingsreis en op snorkeltrip! Het is vandaag weer een bloedhete dag dus zoeken we verkoeling in het frisse water, claimen we één van de eilandjes als 'van ons' en planten er onze vlag, gaan op zoek naar ons dagelijks ijsje en gaan, op aanraden van Andreas, op bezoek in de vuurtoren. Echt een aanrader, mooi zicht en privérondleiding door de 80-jarige gids die elke dag tussen 12 en 13 uur de hele wenteltrap opwandelt om het mechanisme uit te leggen.'s Avonds vinden we bij ondergaande zon wifi op het terras van de Traffiksentrale Kvitsøy : room with a view, om de laatste weerberichten te checken voor ons rotsenlaveertoerke naar Tananger morgen waar Da Ruddy nu nog op 24 mijl vandaan zit!
Het wordt nog maar eens een warme stralende dag! Noorwegen op zijn best!