· 

Zolang het maar niet van gisteren is!

Dit weekend gaan we weer eens proberen om veel te veel te doen in veel te weinig tijd.

Om te beginnen zijn we er weer eens meesterlijk in geslaagd om al onze verzamelde Bongobons te laten liggen tot de laatste maand/week/weekend.

Dat maakt dat we dit weekend twee Apero Deluxes moeten zien te gebruiken.

Vrijdag belanden we in L'Apereau waar gelukkig de keuken al om 21.00 sluit zodat we 2 glazen wijn en 2 cocktails per man krijgen in plaats van hapjes.

 

Wanneer we opstaan kunnen we al direct aan onze volgende apero beginnen, het feestje van de havenmeesters begint al om 10.30!

Een paar sangria's (en uurtjes) later duiken Werner, Meskens en Dirk op. Een weekend aan boord zien ze direct zitten, voor het varen is er heel wat minder enthousiasme : er zijn geen café's op het water, je kan er geen eten kopen, zelfs geen eten van gisteren en waar zijn die albatrossen en Jan Van Genten ? En waarom vaar je naar Oostende als je naar Blankenberge wil ?

 

Terug aan wal krijgen ze snel meer kleur en praat en ook de magen beginnen alweer te knorren! Die martino's van droog brood en onze 'oude' verse pistolets verteren duidelijk snel. Apero aan boord (vers), tapa's (levende vers), ijs (van vandaag) en garnaalkroketten (ook vandaag gemaakt) toe, wat wil een mens nog meer ?

 

"We worden er duidelijk niet jonger op" en het beloofde 'nachtje door in blankenberge' werd na een paar trappistjes met straffe verhalen bij Georges al snel ingeruild voor een schoonheidsslaapje! Zo eens boven de 40 hebben ze daar blijkbaar nood aan ...

 

De zoektocht zondagmorgen levert in elk geval verse pistolets op, geen van gisteren deze keer. Terwijl onze schone slapers een strandwandeling gaan doen, duikt Da Ruddy om Tess proper te schrobben voor de CR-Trophy (een professionele crew eist dan ook een propere boot!), schrijven Karo en ik de toelatingsbrief voor Hansi, komen Hannelore en Johnny, die net een Spirit 28 kochten en graag wat begeleiding hebben op zee, om assistentie vragen om de boot van Monnickendam naar Blankenberge te brengen en proberen we op tijd ingepakt te geraken om op tijd te zijn voor onze laatste apero van dit weekend.

 

Wie heeft het ooit in zijn/haar hoofd gehaald om een dag maar 24 uur te laten duren ???