· 

Daar draai ik mijn kraan nie voor om!

De laatste maanden zijn we meer en meer fan aan het worden van Nederland. Dit weekend boekte ik al een jaar geleden en sinds we enkele weken geleden al eens in Harlingen passeerden was ook Ivan verkocht voor dit schattige stadje.

 

Van een exclusief logement gesproken. We komen zaterdagmiddag aan in de haven van Harlingen en parkeren vlak onder onze eigen havenkraan-voor-1-nacht. De zon straalt op deze winterdag en we mogen al direct inchecken want "morgen wordt het slecht weer en dan kunnen jullie tenminste deze hele namiddag nog genieten van het zicht!"

 

En wat een zicht!

Via de eerste (kooi-)lift komen we aan op de eerste verdieping : het platform. De kokerlift (waar je net met twee in kan) brengt ons op de tweede verdieping : onze leefruimte met loungezetels aan het grote raam, ons bed, de dubbele massagedouche met lichttherapie, het toilet en de mini-keuken met Quooker, alles bediend via 1 scherm.

In de leefruimte leidt een ladder ons naar de stuurcabine waar je vanuit een derde luie zetel met de vhf en de verrekijker in de aanslag baas bent over de stuurknuppel van de kraan. Echt! Serieus! Je kan de kraan zelf bedienen en zodoende je cabine of je living richten naar waar het het mooist is, de stad, de wadden, de haven, de vuurtoren, de zonsopgang of -ondergang ...

Alsof dat nog niet genoeg is leidt een klein opstapje ons nog verder naar een dakterras om 'U' tegen te zeggen. Een glaasje wijn helemaal boven op de kraan in de stralende zon maakt elke verjaardag beter verteerbaar toch ? Hopelijk wendt deze ook de plannen voor een Harley in onze garage af ...

Jolanda gaf ons een tip voor een restaurantje in de buurt en gelukkig maar, na een korte stadswandeling reserveerden we bij Nooitgedagt. Als we die reservatie niet hadden gedaan, hadden we waarschijnlijk tot zondagmiddag niet meer uit onze kraan gekomen en al zeker niet zo gezellig en lekker gegeten als vanavond!!!

(En terwijl wij aan het genieten waren van een onvergetelijke avond, liep op de wadden een zusterschip van onze Vaguebond - de Zeezeiler van de Zeezeilers van Marken - op een onverlichte boei en werd zinkend de haven binnengesleept ... Pijn aan ons hart, we zijn deze middag nog naar de twee andere Centurion's gaan kijken)

Na een tweede stadswandeling klimmen we onze toren in en genieten de volgende uren (zo ongeveer tot na ons in de lift geleverde zalige ontbijt op bed tot 12.00) van dit adembenemende uitzicht en de unieke locatie en draaien daarbij nog ettelijke toertjes van 360° : geen boot (ferry, vrachtschip, zeilboot) ontgaat het waakzaam oog van Ivan de torenwachter en we missen geen enkel manoeuvre omdat we de boten bij elke beweging naadloos volgen met onze kraan (grijns).

Alleen voor een politieboot draait Ivan zijn kraan niet om ...

Wel spijtig dat we de hijskraan niet kunnen gebruiken om de lading uit het aangelegde binnenschip onder ons te halen ...

 

GEWELDIG!

Voor de liefhebbers : www.dromenaanzee.nl - wel een jaar op voorhand reserveren. Ze hebben drie fantastische locaties om te logeren maar de kraan is zonder twijfel de meest spectaculaire!