· 

Home Sweet Home

Jiehaaaaa!

We zijn weer thuis!!


Na zes intensieve weken en nog een hele rits werk voor de boeg zitten we wel weer samen in de zetel ... alle drie! (in plaats van ieder apart in een zetel en Caesar zigzaggend tussen beide zetels omdat hij bij ons allebei wiil liggen)


Natuurlijk, er is nog heel wat te doen. Zo moeten we nog vloeren boven (ondertussen ook al bijna helemaal klaar), twee kamers behangen en beneden nog een keukenmuur en de trap schilderen en twee muren behangen maar in vergelijking met zeven weken geleden is het een peulschil.


We kunnen nu wel zonder angst de wasmachine en de droogkast en zelfs de vaatwasser en de oven tegelijk laten draaien zonder schrik om zonder stroom te zitten. We hebben nu warm water zonder elke keer de boiler te moeten inpluggen omdat die uit het stopcontact viel. We hebben zelfs een thermostaat op onze gasstoof zodat het nu lekker warm is wannneer we 's morgens opstaan en we kunnen de badkamerdeur laten openstaan zonder daarbij ons huis in een iglo te herschapen. Wanneer we 's morgens de badkamer binnengaan worden we niet meer door ijsbloempjes op de ramen begroet en vriezen we niet meer vast aan de wc (en voor sommigen is dat de gróótste plus van de hele renovatie!). Van vooruitgang gesproken!


Maar één van de belangrijkste assets van ons nieuwe huis is de ALL OFF-button. Wij, vergeetkoppige chaoten, moeten altijd een (imaginaire) checklist afgaan als we het huis verlaten. Alle 'gevaarlijke' stopcontacten uit ? Stoof uit ? Alle deuren op slot ? Alle lichten uit ?

Meer dan eens vergeten we meer dan één van die dingen, tot vandaag :

Gevaarlijke stopcontacten hebben we niet meer, ze passen allemaal en zijn allemaal geaard, ze zijn allemaal reglementair aangesloten op 230V en zijn niet overbelast.

De stoof gaat vanzelf aan en uit en als er geen beweging gesignaleerd wordt binnen de 90 minuten gaat ze vanzelf op ruststand, na 2 uur op nachtstand.

De deuren, tja, daar hebben we nog niks op gevonden ...

Alle lichten ? Alle lichten gaan uit met 1 druk op de knop ALL OFF! We love! En we wisselen bij het verlaten van het huis braaf af wie op de knop mag duwen.

(bij het uittekenen van het nieuwe elektriciteitsplan kregen we de mogelijkheid om alles ook via de iPhone te bedienen., dat vonden we een beetje ver erover. Tot nu ................ :-D )


Enige minpunt is dat we momenteel nog in de dressing slapen omdat de vloer in de slaapkamer nog niet klaar is. En daar is geen ALL OFF-knop ...


Home Sweet home - ALL OFF !