En 't gaat vooruit, het gaat verbazend goed vooruit

Woensdag 22 april is onze deadline.

En ook al heeft Ivan bijna dag en nacht gewerkt, staat hij op zijn 'vrije' dagen ook om 6.00 op en komt hij pas naar huis als het donker wordt, toch worden de laatste dagen voor de tewaterlating nog enorm druk.

 

Vorige week staken twijfels de kop op. Halen we 22 april wel ? Of stellen we de tewaterlating beter 14 dagen uit? 14 dagen want onze Vaguebond kan met haar 2,40m diepgang enkel met springtij in het water gelaten worden. En dat is om de 14 dagen.

 

Het zag er niet naar uit dat we de deadline zouden halen maar de laatste dagen is het weer zo goed en zijn er zoveel klusjes afgevinkt dat het misschien nog wel lukt!

Ondertussen is de onderkant van de romp al gepolierd en afgeplakt, klaar voor haar eerste (twee) laag / lagen anti-fouling, is het dek gereinigd en geölied en het eerste stuk van de opbouw al gepolierd, zijn de kleine beschadigingen van de gelcoat vermaakt, is de hele roerconstructie (en een deel van de kiel) opnieuw in de epoxy gezet, zijn de vloerplaten opgeschuurd en klaar voor de vernis. En dat bovenop de 1001 klussen die deze winter al de revue passeerden.


We hebben nog 5 dagen om haar vaarklaar te maken maar ook daarna is er nog meer dan genoeg werk!

Duim met ons mee, wil je ?

Write a comment

Comments: 4
 • #1

  kariboe (Sunday, 19 April 2015 21:07)

  Simonis-duim!

 • #2

  kariboe (Sunday, 19 April 2015 21:07)

  waarom post ik altijd dubbel, is dat van den drank?

 • #3

  anna (Monday, 20 April 2015 10:42)

  ... het blijft stil ...
  en ik durf niet te antwoorden :-D

 • #4

  luc (MIRAN) (Sunday, 26 April 2015)

  Goeie reis nog,ik ben ook van Brabo maar zit meestal in Afrika voor mijn werk.Ik heb negen jaar in Australie gewoond waarvan twee jaar op onze zeilboot.(89/90) Twee jaar aan de oostkust.Met een andere zeilboot heb ik de westkust gedaan en naar Afrika gezeild in 1986.Copy van Pen duick 2.Heb ook een paar maand in Nieuw Zeeland geweest (zeer mooi maar ruig) Verder wens ik jullie nog een prettige reis.