Big daddy's are watching us!

Van zodra we ergens voor anker of aangemeerd liggen en binnen wifi-bereik zijn, krijgen we een debriefing van onze papa's :

 • Jullie liggen nu daar hee (soms inclusief foto van de webcam). Die, die en die boot (diene Fransman die bij jullie lag in Camarinas) liggen ook al in de haven, maar aan de andere steiger.
 • Als jullie van boord gaan, in de richting van jullie boeg, daar blijkt een goei restaurantje te zijn : bij deze de url, de foto en de link naar tripadvisor.
 • Amai, wat hebben jullie daar gedaan ? Er zat ineens een serieuze hoek in jullie lijn! Een fuik ontwijken, een vissersboot, een sleper, een windvlaag, ...
 • Waarom zijn jullie daar van richting veranderd ? De wind stond toch goed ? Een opsteker om een zeilwissel door te voeren : grootzeil op of af, kotter op of af.
 • Hebben jullie echt zoveel op motor gedaan ? Soms de hele dag, soms een paar uur maar of MarineTraffic dat echt nauwkeurig weergeeft ???
 • Waarom zijn jullie niet rechtstreeks binnengevaren maar hebben jullie die omweg  gemaakt ? Omdat we een mijl weg moesten blijven van de havenmuur.
 • Hebben jullie die boot gezien ? Die lag bij jullie in de haven en is jullie voorbij gevaren
 • Amai, de hele dag goeie wind gehad ? Ik heb het gezien! MarineTrafffic geeft ook de windsterkte en windrichting weer, niet altijd wat we in werkelijkheid zien maar toch.

Zij weten soms beduidend meer over de dag die we beleefden dan wijzelf.

We stellen ons voor hoe ze 's morgens vroeg, nog voor de koffie gezet is, de computer al opstarten met 'Marinetraffic' als startpagina om zo snel mogelijk te kunnen zien waar we zitten en hoe ons trackinglijntje loopt.

We  vragen ons ook af of onze papa's nog iets anders doen op onze vaardagen, misschien moeten we proberen onze agenda's op elkaar af te stemmen zodat wij enkel varen als zij tijd hebben om te volgen. :-D

Misschien moeten we er ook een soort van wedstrijd aan koppelen : wie ons 's morgens als eerste een sms stuurt dat we gespot zijn (natuurlijk met coördinaten om te checken of ze wel eerlijk spelen), wint de dagcompetitie.

Wanneer we gedebrieft zijn, mogen de mama's de microfoon of het toetsenbord over nemen met de orde van de dag : post, belangrijke roddels, interessante weetjes, familienieuws... en vaak 1 vraag : "Zijn jullie het nog niet beu ?" Nee, oma, nog lang niet!!!

AIS : blijkbaar zijn wij niet de enige fans

Write a comment

Comments: 7
 • #1

  mapiert@onraedt.be (Sunday, 13 September 2015 13:32)

  Pure realiteit! De cartoon kan wel beter!

 • #2

  kariboe (Sunday, 13 September 2015 16:24)

  ik blijf erin... hilarisch...

 • #3

  anna (Sunday, 13 September 2015 17:36)

  Mama, je mag altijd een andere doorsturen... Maar eentje die op de papa's trok heb ik niet kunnen vinden.
  ;-)

 • #4

  lieve en jules (Monday, 14 September 2015 14:48)

  fijn jullie te kunnen volgen !!
  als jullie in de buurt zijn : een absolute must is een bezoek aan COIMBRA - de universiteitsstad !!! (ligt niet echt aan de kust, maar zal wel met openbaar vervoer te bereiken zijn). Geniet met volle teugen !!!
  wij bereiden ons voor op de Antwerprace...
  xxxx
  Jules en Lieve

 • #5

  jan (Monday, 14 September 2015 15:08)

  "Zijn jullie het nog niet beu?" ??

  Moest dat zich eens voordoen, geef een seintje. Ik kom direct af om verder te varen. (Ken er niks van maar dat moeten jullie dan maar effe uitleggen:-) )

 • #6

  anna & ZI (Monday, 14 September 2015 23:38)

  Jules en Lieve : Coimbra hebben we toevallig vandaag bezocht, we zijn net thuis! :-D
  Een dik uur met de trein als hij niet verkeerd rijdt...
  Inderdaad een pareltje! Blij dat de storm ons een paar dagen langer hier houdt zodat we Coimbra konden meepikken. Wat ons betreft, één van de mooiste Portugese steden totnogtoe!
  We checkten ook al de AR-deelnemerslijst (natuurlijk) en vonden jullie op de tweede pagina...
  Wie bakt dit jaar de bouletten ? Succes!

 • #7

  anna (Monday, 14 September 2015 23:39)

  Jan,
  een troost, voorlopig moet je nog niet leren zeilen ... ;-)